• 17 Ιανουαρίου, 2021

Ρεθυμνιώτες δώρισαν τάμπλετ στη μητέρα με τα δυο παιδιά που έκαναν τηλεκπαίδευση στο πεζοδρόμιο

 Ρεθυμνιώτες δώρισαν τάμπλετ στη μητέρα με τα δυο παιδιά που έκαναν τηλεκπαίδευση στο πεζοδρόμιο

Δόθηκε τελικά λύση με την μητέρα και τα δύο παιδιά από τα Περιβόλια στο Ρέθυμνο που δεν είχαν σύνδεση για ίντερνετ στο σπίτι με αποτέλεσμα να βγαίνουν στο δρόμο για να πάρουν το σήμα από το wifi γειτονικού σούπερ μάρκετ.

Η κινητοποίηση στο Ρέθυμνο ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να δοθούν στην μητέρα τάμπλετ για τα δύο παιδιά.

“Βόμβα” ΕΟΔΥ στην κυβέρνηση- Αποκάλυψη για “παράλληλο σύστημα” καταγραφής κρουσμάτων- Κρίση με Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Παράλληλα, o διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, ο οποίος ερεύνησε άμεσα την υπόθεση, η εν λόγω  οικογένεια ουδέποτε ανέφερε στο σχολείο πως δεν διαθέτει ίντερνετ και ξεκαθάρισε παράλληλα, πως η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι εντελώς δωρεάν.  

Σύμφωνα με τον Λάμπρο Καρβούνη οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα τους μέσω διαδικτύου χωρίς να χρεώνονται, είτε διαθέτουν σύνδεση, είτε όχι, αρκεί όμως να χρησιμοποιούν τους δικούς τους λογαριασμούς. 

Εν τω μεταξύ, «αποκλεισμένοι» από την τηλεκπαίδευση φέρεται να είναι τις τελευταίες ημέρες οι μικροί μαθητές στο χωριό Κούφη, δυτικά του Ρεθύμνου, καθώς η εταιρία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.  

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που ξεκαθαρίζει ο κ. Καρβούνης είναι πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι απουσίες καταγράφονται, αλλά είναι δικαιολογημένες.