• 21 Ιουνίου, 2021

Ρεκόρ με εκατ. self – test σήμερα για μαθητές,δημόσιους,ιδιωτικούς υπάλληλους

 Ρεκόρ με εκατ. self – test σήμερα για μαθητές,δημόσιους,ιδιωτικούς υπάλληλους

Ρεκόρ self test αναμένεται να σημειωθεί σήμερα καθώς αύριο, Δευτέρα, επαναλειτουργούν μια σειρά από δραστηριότητες που η συμμετοχή σε αυτές απαιτεί επίδειξη αρνητικού τεστ.

Εκτός από τα σχολεία, υπόχρεοι σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο είναι όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της ΕΛ.ΑΣ, της πυροσβεστικής, του λιμενικού σώματος, αλλά και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Στον ιδιωτικό τομέα υποβάλλονται ήδη σε self – test όσοι δουλεύουν στο λιανεμπόριο, την εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και τις σχολές οδηγών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δυο self – test ανά εβδομάδα. Το πρώτο παρέχεται δωρεάν από το κράτος αλλά το δεύτερο πρέπει να το πληρώσει ο εργοδότης.

Τι ανοίγει αύριο

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Επίσης θα επαναλειτουργήσουν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και σε αυτή την περίπτωση θα διενεργούνται self – test μια φορά την εβδομάδα.

Την ίδια μέρα θα ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα ατόμων για 3 εβδομάδες, σύμφωνα με το πρόγραμμα επανεκκίνησης του ελληνικού αθλητισμού σε όλα του τα επίπεδα.

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου θα πάρουν τα θερινά σινεμά που θα έχουν πληρότητα μέχρι 75%. Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος, μη διεξαγωγή διαλείμματος κατά την προβολή, και υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Την Παρασκευή 28 Μαΐου επαναλειτουργούν θέατρα και συναυλίες με την πληρότητα να φτάνει το 50% ενώ όλοι θα πρέπει όλοι να είναι καθισμένοι. Θα ακολουθήσουν στις 31 Μαΐου οι δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις στα κτήματα όπου και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν αυστηρά υγειονομικά μέτρα ενώ την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα catering.

Επίσης την τελευταία μέρα του Μαΐου και μετά από μακρά περίοδο αποχής, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα γυμναστήρια με αναλογία πληθυσμού 1 άτομο ανά 10 τ.μ. και δύο self – test την εβδομάδα στους εργαζόμενους.