• 19 Ιανουαρίου, 2022

Ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον στη Βρετανία, ο Τζόνσον απευθύνει δραματική έκκληση για τρίτη δόση

 Ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον στη Βρετανία, ο Τζόνσον απευθύνει δραματική έκκληση για τρίτη δόση

Την Τρίτη θα ανάψει το «πράσινο φως» από τη Βουλή των Κοινοτήτων για τα νέα μέτρα με σκοπό την αναχαίτιση της μετάλλαξης Omicron – «Δύο δόσεις δεν αρκούν» προειδοποιούν Βρετανοί υγειονομικοί φορείς – Οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι μετά τη μόλυνση από την Omicron είναι διπλά εμβολιασμένοι – Αναμένεται δραματική αύξηση κρουσμάτων στη Γηραιά Αλβιόνα

Αέρα ανησυχίας έχει φέρει η μετάλλαξη Omicron στη Βρετανία καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, τείνει να εξελιχθεί σε κυρίαρχη παραλλαγή ενώ εξαπλώνεται με ιδιατέρως γοργό ρυθμό αυξάνοντας τις νοσηλείες. Στην πολυπαραγοντική εξίσωση της πανδημίας, ο νέος συντελεστής Omicron, που έχει προστεθεί, δημιουργεί διαφορετικές συνθήκες. Πλέον, όπως αποδεικνύεται, ο διπλός εμβολιασμός δεν αρκεί για τη θωράκιση, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική ανάγκη η λήψη τρίτης δόσης.

Για τον λόγο αυτόν, οι Βρετανοί σπεύδουν στα εμβολιαστικά κέντρα για την ενισχυτική δόση. Οι ουρές που σχηματίζονται δημιουργούν έως και πεντάωρη αναμονή ενώ τα ενέσιμα σκευάσματα για την αναμνηστική δόση τείνουν να μειωθούν σημαντικά.

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγες ώρες όταν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε τουλάχιστον έναν νεκρό από το στέλεχος Omicron.

Όπως παράλληλα σημείωσε, λόγω της νέας παραλλαγής αυξήθηκαν οι νοσηλείες, ενώ τόνισε πως «το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι η τρίτη δόση».

Ο υπουργός Υγείας, Σατζίντ Χαβίντ, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Omicron απαρτίζει το 20% των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γηραιά Αλβιόνα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα, το επιτελείο Τζόνσον έχει θέσει ως στόχο τη διενέργεια ακόμη περισσότερων εμβολιασμών με την τρίτη δόση, ανοίγοντας για όλους τους ενήλικες την πλατφόρμα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απηύθυνε, την ίδια ώρα, έκκληση στους πολίτες της χώρας του να λάβουν στα σοβαρά την επέλαση της νέας μετάλλαξη και να μην σταθούν στην ήπια συμπτωματολογία που προκαλεί.