• 2 Δεκεμβρίου, 2020

Ραδιοφωνικός παραγωγός: Έχασα τη μητέρα μου σε λίγες ώρες από κοροναϊό

 Ραδιοφωνικός παραγωγός: Έχασα τη μητέρα μου σε λίγες ώρες από κοροναϊό

Από τον περασμένο χειμώνα, δραματικές ιστορίες επιβεβαιώνουν τη δριμύτητα με την οποία χτυπά, ειδικά όταν πρόκειται για ασθενείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Μία τέτοια συγκλονιστική μαρτυρία έκανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Μαχαίρας (εργάζεται στον «OVER FM») στο «Open TV».

Mέσα σε λίγες ώρες έχασε τη μητέρα του και έκανε έκκληση προς όλους, να προσέχουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένας θανατηφόρος ιός, στο πρώτο λάθος μας καθάρισε».

Όλα ξεκίνησαν πριν από οχτώ ημέρες, όταν η οικογένεια Μαχαίρα μπήκε σε καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε ότι μητέρα και γιος ήταν θετικοί στον κορονοϊό. Ο Δημήτρης Μαχαίρας είχε τις πρώτες ημέρες υψηλό πυρετό με τα συμπτώματα να φθίνουν. Αντίθετα η μητέρα του ήταν ασυμπτωματική. Μέχρι χθες…

«Είναι τραγωδία. Μέχρι και 8 ημέρες ήταν ασυμπτωματική. Ξαφνικά έκανε δέκατα. Μιλήσαμε με τον γιατρό που ήταν φίλο μας και μου είπε να την πάω να την δει γιατί είχε βεβαρημένο ιστορικό. Δεν ήθελε όμως να πάει χθες και ήθελε να πάει σήμερα. Και δεν πρόλαβε. Έσβησε λίγες ώρες μετά στα χέρια μου», είπε ο Δημήτρης Μαχαίρας, που μίλησε με συγκίνηση και για τις στιγμές που ακολούθησαν: «Το πολύ σκληρό ήταν και το μετά. Πήραν τη γυναίκα με τα εσώρουχα, την έβαλαν σε μία σακούλα και μου είπαν θα τη δείτε σε έξι χρόνια».

Έχοντας ζήσει λοιπόν τον εφιάλτη του κορονοϊού έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τη σφοδρότητά του: «Δεν είναι γρίπη, είναι ένας θανατηφόρος ιός στο πρώτο μας λάθος μας καθάρισε».

Και όλα αυτά ενώ στη χώρα μας ανακοινώθηκαν το Σάββατο (24/10) 935 κρούσματα, νέο αρνητικό ρεκόρ, για την Ελλάδα, που όπως φαίνεται, έχει μπει για τα καλά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αττική και Θεσσαλονίκη για τρίτη ημέρα, οδηγούν την κούρσα των περισσότερων κρουσμάτων, όμως τουλάχιστον τέσσερις περιοχές είχαν πάνω από 30 κρούσματα.