• 27 Νοεμβρίου, 2021

Πυροσβέστες: “Εκτός ελέγχου τα ΜΑΤ – Πετούσαν χημικά ακόμα και στο εμβολιαστικό κέντρο”

 Πυροσβέστες: “Εκτός ελέγχου τα ΜΑΤ – Πετούσαν χημικά ακόμα και στο εμβολιαστικό κέντρο”

Την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ κατά των πυροσβεστών κατήγγειλε ο ο γ.γ. συμβασιούχων πυροσβεστών, Γεράσιμος Μανίφας.

Ο Γεράσιμος Μανίφας μιλώντας στο OPEN περιέγραψε σκηνές που μαρτυρούν ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν εκτός ελέγχου καθώς όπως είπε πετούσαν χημικά ακόμα και προς το εμβολιαστικό κέντρο ενώ η αύρα έριχναν νερό τυφλά ακόμα και σε μηχανάκια που περνούσαν από το σημείο.

Ο γενικός γραμματέας των συμβασιούχων πυροσβεστών, επεσήμανε ακόμα ότι είναι πρόσχημα η δικαιολογία που έδωσε η ΕΛΑΣ ότι τους επιτέθηκαν με χημικά, κρότου λάμψης και τόνους νερό γιατί έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της Κηφισίας.

Παραιτείται ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ – Ποιον στηρίζει στις εκλογές

Όπως είπε και τα δυο ρεύματα έκλεισαν μόνο για 10-15 λεπτά όταν η αντιπροσωπεία των 2.000 πυροσβεστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός δεν είχε χρόνο ούτε ένα λεπτό για να τους συναντήσει.

Ακόμα και για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που έμεινε κλειστή η Κηφισίας, μόλις οι πυροσβέστες έβλεπαν ότι υπάρχει ασθενοφόρο ή αυτοκίνητο που μετέφερε ασθενή ή έγκυο, άνοιγαν αμέσως τον δρόμο, είπε ο Γεράσιμος Μανίφας.

«Ο προηγούμενος υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς μας έλεγε ότι μετά την αντιπυρική περίοδο θα έκαναν προσλήψεις πυροσβεστών. Ο σημερινός υπουργός δεν δέχθηκε να μας δει ούτε ένα λεπτό».

Μάλιστα, όπως περιέγραψε, η επίθεση των ΜΑΤ έγινε τη στιγμή που μετά από συνεννόηση με τον ταξίαρχο της τροχαίας είχαν ανοίξει όλα τα ρεύματα της Κηφισίας και στην άνοδο και στην κάθοδο.