Πυρκαγιές: Οριοθετείται στην Ηλεία – Σε ύφεση στα Γεράνεια παρά τις αναζωπυρώσεις

 Πυρκαγιές: Οριοθετείται στην Ηλεία – Σε ύφεση στα Γεράνεια παρά τις αναζωπυρώσεις

Με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες και τις προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων σε Ηλεία και Γεράνεια, η εικόνα των πυρκαγιών το απόγευμα του Σαββάτου είναι βελτιωμένη.

Συγκεκριμένα, οριοθετημένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Βροχίτσα, του Πύργου.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Γεράνεια Όρη

Σε σχέση με την μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια που κατακαίει δασικές εκτάσεις μάχη με τον χρόνο για τα πτητικά μέσα και με τις φλόγες που αναζωπυρώνονται συνεχώς δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

«Η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη συνεχώς βελτιώνεται», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, ενώ ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώμματος, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ τονίζει ότι «η φωτιά είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες ενεργές καύσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται δραστικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για τρίτο 24ωρο, βοηθά αποφασιστικά το γεγονός ότι κόπασαν οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση 2 με 3 μποφόρ.

Στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, παραμένουν και επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», ενώ από αέρος συνδράμουν 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται,τέλος, ότι η Πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

Μπάμπης Χριστακόπουλος