• 27 Ιουλίου, 2021

Πυρκαγιές: Ολονύχτια επιφυλακή σε Στύρα και Βαρνάβα

 Πυρκαγιές: Ολονύχτια επιφυλακή σε Στύρα και Βαρνάβα

Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια της Πυροσβεστικής ώστε να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές. Αντιμέτωπες με 51, συνολικά, φωτιές βρέθηκαν, το Σάββατο, οι αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Το μέτωπο που εξακολουθεί να εμπνέει ανησυχία, καθώς θα δοθεί μεγάλη μάχη και τις βραδινές ώρες, εντοπίζεται στην Εύβοια.

Το μεσημέρι σήμανε συναγερμός καθώς με ειδοποίηση από το 112, οι κάτοικοι του Νημποριού κλήθηκαν να εκκενώσουν άμεσα στον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μαρμάρι και Κάρυστο.

Η φωτιά στην περιοχή ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Νέα Στύρα Ευβοίας και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Η πυροσβεστική «έριξε» στη μάχη και αεροσκάφη, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι έκαναν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.
Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, είναι σε ύφεση. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες.
Να σημειωθεί ότι την επιχείρηση κατάσβεσης στον Βαρνάβα Αττικής συντόνισε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης. Δείτε τις εικόνες από το drone της Πυροσβεστικής: