• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Πυρκαγιά στην Ισπανία: Για πέμπτη μέρα μαίνονται οι φλόγες- Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

 Πυρκαγιά στην Ισπανία: Για πέμπτη μέρα μαίνονται οι φλόγες- Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Έξι ακόμη πόλεις και χωριά της Ανδαλουσίας, στην νότια Ισπανία, εκκενώθηκαν από τους κατοίκους τους, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη, κοντά στο δημοφιλές θέρετρο Costa del Sol, συνεχίζει την καταστρεπτική της πορεία.

Οι δυνατοί άνεμοι ενισχύουν τη φωτιά που έχει εξωθήσει από τα σπίτια τους τουλάχιστον 2.000 ανθρώπους και στοιχίσει, μέχρι στιγμής, τη ζωή σε ένα άτομο. Οι πυκνοί καπνοί της πυρκαγιάς κατέστησαν ορατοί από απόσταση πολλών χιλιομέτρων μακριά από την ορεινή, κακοτράχαλη περιοχή της Sierra Bermeja, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό διακοπών, ιδιαίτερα ανάμεσα στους Βρετανούς τουρίστες.

Το οπτικοακουστικό υλικό που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης δείχνει εκατοντάδες πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες που εξαπλώνονται στο ξηρό έδαφος της περιοχής. Δεκάδες ηλικιωμένοι, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους κατοίκους που εκκένωσαν τα σπίτια τους, έχουν συγκεντρωθεί σ’ ένα κέντρο αθλητισμού, στη γειτονική πόλη της Ronda, όπου λαμβάνουν εφόδια (π.χ. τρόφιμα και πόσιμο νερό) από εθελοντές.

«Όλα έγιναν γρήγορα και με αποτελεσματικότητα, για να σας πω την αλήθεια. Όπως και να’ χει, όμως, είμαστε αρκετά αγχωμένοι γιατί δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει όλο αυτό», είπε στη βρετανική «Guardian» ο κ. Άμπραχαμ Λόπεζ, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του στην πόλη της Genalguacil την Κυριακή.