• 16 Ιανουαρίου, 2022

“Πυρά” σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

 “Πυρά” σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Σφοδρά πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης γενικότερα εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με επίκεντρο τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης

Σε υψηλούς τόνους σχολίασε τα νέα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για Αποτυχημένο Πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης
“Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από την πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες” αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Αυτή τη φορά στοχοποιεί τους άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί. Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης” καταλήγει η ανακοίνωση.

Για “αναποτελεσματικότητα, που επιβάλλει την υποχρεωτικότητα” κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης και σημειώνει: “Στο «και πέντε» ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει. Όμως πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει. Δυστυχώς βέβαια, για μία ακόμα φορά, «ξέχασε» να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ”.

«Σήμερα η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την “ατομική ευθύνη” με ποινή – αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα – χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς» σχολιάζει από τη δική του μεριά το ΚΚΕ.

Βελόπουλος: Βγάζετε μίσος και εκδικητικότητα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε: «Πείτε μου, εκδικείστε τους γονείς μας; Γιατί αν στην απονομή των συντάξεων ήσασταν συνεπείς θα έλεγα ότι κάνετε μια διαδρομή. Αυτό όμως είναι διαστροφή, είναι μίσος, είναι εκδίκηση απέναντι στους γονείς μας, στους παππούδες μας. Και έρχεται το ρητορικό ερώτημα: Θα κόψετε τα επιδόματα στους παράνομους μετανάστες που δεν εμβολιάζονται; Γιατί ο κ. Μηταράκης είπε χθες ότι δεν υπάρχουν κρούσματα και νεκροί μεταξύ των παράνομων μεταναστών. Άρα έχουν πλήρη ανοσία. Και ο κ. Μηταράκης έχει πλήρη ανοησία. Ζούμε στην χώρα του παραλόγου.

Είμαστε δεύτεροι στον πλανήτη σε αυστηρότητα των μέτρων που έχετε υιοθετήσει για την πανδημία. Έχετε γίνει αυταρχικοί. Θέλετε να επιβληθείτε με οποιοδήποτε κόστος. Θέλετε να πείσετε. Το καταλαβαίνω. Αν έχετε δίκιο ή άδικο θα το δείξει η ιστορία. Αν όμως πραγματικά θέλετε να πείσετε, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε τους υπουργούς που παριστάνουν τους γιατρούς από τηλεοράσεως και τους γιατρούς που παριστάνουν τους υπουργούς. Δεν πείθετε όμως. Απλώς διακατέχεστε από αυταρχικότητα και μισελληνισμό. Κύριοι της ΝΔ αποτύχατε οικτρά σε ό,τι αφορά την πολιτική σας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΜέΡΑ25: Ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος

«Μετά από αφύσικη καθυστέρηση, η Μητσοτάκης Α.Ε. έδειξε την πραγματική της φύση στους συμπολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί. Μια φύση όπου ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος».
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο.