• 25 Ιανουαρίου, 2022

“Πυρά” Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ-“Εγγυώμαι την αυτόνομη πορεία της παράταξης”

 “Πυρά” Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ-“Εγγυώμαι την αυτόνομη πορεία της παράταξης”

Συνέντευξη στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 50 ετών,κατηγόρησε την κυβέρνηση για ελιτισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και πρόταξε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, «έγινε σε όλη την Ευρώπη, αλλά με πολύ αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολα, ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, ζήτησε να υπάρχουν πολλά σημεία με δωρεάν PCR, αλλά διευκρίνισε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν διενέργεια των μοριακών τεστ «δεν υπάρχει σε καμία χώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μιλώντας μάλιστα για το τι συμβαίνει στην υποόλοιπη Ευρώπη , επεσήμανε ότι η μεταδοτικότητα της Omicron σημαίνει πολύ περισσότερα τεστ, πράγμα που οδηγεί τους πάντες στα rapid test.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βιάστηκε να κηρύξει το τέλος της πανδημίας, «στέλνοντας λάθος μηύματα», όπως ανέφερε.
Δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής το επόμενο διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «το στίγμα μας το πολιτικό είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Παράλληλα όμως σχολιάζοντας την Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «δεν μπορούμε να έχουμε μια αλώβητη κυβέρνηση που χειρίζεται τα πράγματα που χειρίζεται τα πράγματα με ελιτιστικό τρόπο» προσθέτοντας όμως πως «ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το εργαλείο του λαϊκισμού». Συνολικά τόνισε ότι η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων είναι «τοξικός δικομματισμός άγονων συγκρούσεων».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και την πιθανότητα να συνεργαστεί κυβερνητικά με ένα από τα δύο κόμματα ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι επιλέχθηκε ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής γιατί «εγγυώμαι την αυτόνομη πορεία της παράταξης».

Σημείωσε πως στόχος του είναι «το κόμμα μας να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και να αντικαταστήσει την κυβέρνηση της Ν.Δ μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

Ειδικά για την πιθανότητα να συνεργαστεί με την Ν.Δ εφόσον από τις κάλπες δεν προκύψει αυτοδυναμία ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει κάψει από τώρα την απλή αναλογική και έχει ανακοινώσει δεύτερες και τρίτες εκλογές. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι».

Ζήτησε την άμεση, «γενναία» – όπως είπε – αύξηση του κατώτατου μισθού, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με ρήτρες που θα απέκλειαν την επέκταση των αυξήσεων στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.