• 27 Οκτωβρίου, 2021

Σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης κατά των κυβερνητικών αποφάσεων για το νέο λοκνταουν

 Σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης κατά των κυβερνητικών αποφάσεων για το νέο λοκνταουν

Νέα πυρά από την Αντιπολίτευση για το κυβερνητικό “επιτελικό μπάχαλο” όπως το χαρακτηρίζει για την διαχείριση της Πανδημίας, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ενώ τα νέα καθήκοντά των στελεχών του καθορίζει το ΚΚΕ επιχειρώντας να αναδείξει την ασυνέχεια των αποφάσεων της κυβέρνησης

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα επιβεβαιώνει το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

– Ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών.

– Ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα μαγαζιά που άνοιξε πριν από δέκα ημέρες, ενώ δυο ώρες νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες.

– Εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό. Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο. Η επιτελική της ανικανότητα βυθίζει την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Η στάση του ΚΚΕ:

Η δράση του ΚΚΕ με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας από τον Σεπτέμβρη έως σήμερα και τα καθήκοντα και ο σχεδιασμός του κόμματος για το αμέσως επόμενο διάστημα αναλύεται σε απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως σημειώνεται:

«Αμέσως μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των νέων περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Κόμμα καλύτερα προετοιμασμένο από την προηγούμενη φορά, αναπροσάρμοσε τη δράση του χωρίς να την αναστέλλει. Με συγκεκριμένη βοήθεια και σχέδιο για το τι κάνει το κάθε στέλεχος και όλα τα κομματικά μέλη. Πάρθηκαν ξανά συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού όλου του δυναμικού του Κόμματος και της ΚΝΕ, της εξασφάλισής τους σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, υγειονομικών συνθηκών στα γραφεία του Κόμματος, τόσο στη λειτουργία τους όσο και κατά την παραμονή των συντρόφων. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, το Κόμμα ανέπτυξε σημαντική παρέμβαση για τα ζητήματα της υγείας και των γενικότερων δικαιωμάτων του λαού: Με τον «Ριζοσπάστη» και άλλους πολλούς τρόπους, όπως με ανακοινώσεις, κοινοβουλευτική δράση, οπτική προπαγάνδα και τηλεδιασκέψεις, συνέχισε να ενημερώνει, να διαφωτίζει, να εξοπλίζει. Μπήκε μπροστά και δεν πέρασαν οι αυταρχικές απαγορεύσεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Μπήκε μπροστά στην οργάνωση της απεργίας της 26ης Νοέμβρη» σημειώνεται στην απόφαση της ΚΕ.

Επίσης, γίνεται αναφορά στις οικονομικές εξελίξεις, στην επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης σε συνθήκες lockdown, στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου το 2020.