• 26 Οκτωβρίου, 2021

Public Issue: “Ισοπαλία” στους εμβολιασμούς για Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ- Το προφίλ των αντιεμβολιαστών

 Public Issue: “Ισοπαλία” στους εμβολιασμούς για Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ- Το προφίλ των αντιεμβολιαστών

Στη δημοσκόπηση της Public Issue που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αποτυπώνεται το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν αρνητές του εμβολίου. Τα στοιχεία έχουν ενδιαφέρον -παρότι δεν είναι ολοκληρωμένα- επειδή καταρρίπτουν τις εντυπώσεις που καλλιεργήθηκαν ότι το 23% των ανεμβολίαστων είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξε άλλη πρόσφατη μέτρηση (ALCO).

Κι αυτό διότι επιβεβαιώνεται πως το ποσοστό αυτό αναφερόταν στο σύνολο των μη εμβολιασμένων που, όμως, περιλαμβάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις νεότερες ηλικίες που δεν έχουν ακόμα προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα επειδή η πλατφόρμα γι αυτές τις κατηγορίες άνοιξε πρόσφατα. Στις νεότερες ηλικίες, άλλωστε, είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχυρό προβάδισμα.

Από τη νέα μέτρηση προκύπτει πως οι ψηφοφόροι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ εμφανίζουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (ή πρόθεσης να εμβολιαστούν), που κυμαίνεται άνω του 75%.

Δημοσκόπηση Pulse

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα πως όσοι απάντησαν ότι δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσαν σε ποσοστό 53% πως δεν θα το πράξουν ποτέ. Ένα 23% απάντησε «αρκετά αργότερα», ενώ 9% των ερωτηθέντων δήλωσε «το συντομότερο δυνατό».

Από αυτούς τους πολίτες, 40% δηλώνει πως δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο από ανησυχία για τις παρενέργειες, 19% από αντίδραση στην πίεση, ενώ ένα ποσοστό 11% αναφέρει πως δεν εμβολιάζεται για θρησκευτικούς λόγους.

Ωστόσο, στους πίνακες της έρευνας παρουσιάζονται τα ποσοστά εμβολιασμένων μόνο για τέσσερα κόμματα. Δεν υπάρχει, για παράδειγμα, το ποσοστό των εμβολιασμένων ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης ή άλλων μικρότερων κομμάτων, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά.

Δημοσκόπηση Pulse


Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.