Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Σε λίγες μέρες τα πρώτα ονόματα – Ο διττός στόχος του Τσίπρα

 Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Σε λίγες μέρες τα πρώτα ονόματα – Ο διττός στόχος του Τσίπρα

Επιτροπή ψηφοδελτίων συγκροτεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο το μεγαλύτερο μέρος τους να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου.

Η εκτίμηση πως το Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός «θα επιχειρήσει να δραπετεύσει» με πρόωρες εκλογές, επιταχύνει τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου και ως προς το να δοθούν τα χρίσματα στους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του ως προς τον επικεφαλής και τα μέλη της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, όμως θεωρείται βέβαιον ότι θα συμμετάσχουν σε αυτή έμπιστα στελέχη, όπως η Γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο διευθυντής του γραφείου του Μιχάλης Καλογήρου και άλλοι.

Ήδη, στην κατεύθυνση κατάρτισης των ψηφοδελτίων έχουν γίνει παρασκηνιακά κινήσεις και συζητήσεις με πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια. Οι Νομαρχιακές Επιτροπές, άλλωστε, θα προτείνουν πρόσωπα για υποψηφίους βουλευτές, όλοι όμως θα μετρηθούν εν συνεχεία για την απήχηση που έχουν στις περιφέρειες, ώστε τα ψηφοδέλτια να είναι πολύ ισχυρά, με «αμφίδρομη διεύρυνση» και με δυναμική μεγάλης ανανέωσης.

Η Κουμουνδούρου, όπως είναι άλλωστε φυσικό δεν πρόκειται να συγκροτήσει ψηφοδέλτια που θα διευκολύνουν την επανεκλογή των νυν βουλευτών, όπως κάποιοι θα επιθυμούσαν Επιπλέον, με την ανακοίνωση του μεγαλύτερου μέρους των ονομάτων στα τέλη Ιουλίου, οι νέοι υποψήφιοι θα μπορούν να τρέχουν για να ανταγωνιστούν το πλεονέκτημα των «παλαιών» διαθέτοντας μάλιστα πολύ περισσότερο χρόνο αν οι κάλπες δεν στηθούν το φθινόπωρο.

Σύμφωνα, πάντως, με πρόσωπα που γνωρίζουν, η υπόθεση «κατάρτιση» των ψηφοδελτίων δεν ξεκινάει από μηδενική βάση. Τόσο προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και έμπιστοι συνεργάτες του, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με πρόσωπα που ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί ότι θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Είναι δε χαρακτηριστικό πως σε ορισμένες περιοχές υπάρχει αριθμός ικανών υποψηφίων, όπως σε άλλους δεν υπάρχει.

Πηγή: iEidiseis / Παιχνίδια Εξουσίας, Βασίλης Σκουρής

Θεόκριτος Αργυριάδης