• 22 Οκτωβρίου, 2021

“Ψήφο εμπιστοσύνης” από την Jet2.com Jet2Holidays στη Χαλκιδική

 “Ψήφο εμπιστοσύνης” από την Jet2.com Jet2Holidays στη Χαλκιδική

Την αύξηση των εβδομαδιαίων απευθείας πτήσεων από την Αγγλία στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από 6 (Λονδίνο, Μάντσεστερ, Leeds, Birmingham, Μπρίστολ, New Castle) που ήταν το 2021 σε 10 (Εδιμβούργου, Γλασκόβη, Belfast, East Midlands) το 2022, ανακοίνωσε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jet2.com Jet2Holidays, Steve Heapy δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στους επαγγελματίες της Χαλκιδικής.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jet2.com Jet2Holidays συναντήθηκε με φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού. Στην παρουσίαση του αναφέρθηκε στην επιβίωση της εταιρείας κατά την περίοδο της πανδημίας που βασίστηκε σε ιδία κεφάλαια και στη συνεχή ανάπτυξη της στην μετά covid εποχή με την αγορά 75 νέων -φιλικών προς το περιβάλλον- αεροσκαφών.

Ο πρόεδρος του ΤΟΧ και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος σημείωσε ότι ο τουρισμός αποδεικνύεται σε ένα εξαιρετικά ανθεκτικό κλάδο, ο οποίος παρόλο που επηρεάστηκε -ίσως περισσότερο- από κάθε άλλο, λόγω της πανδημίας, φαίνεται να ανακάμπτει και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Τόνισε δε, ότι η Jet2.com και η Jet2Holidays αποτελούν τον κυριότερο και πιο έμπιστο Αγγλικό Tour Operator για τη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΟΧ, από το 2017 που ξεκίνησε να πετάει η Jet2.com στον αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έχει αναπτυχθεί μία πολύ στενή συνεργασία μεταξύ του 2ου μεγαλύτερου Tour Operator της Αγγλίας και των φορέων του τουριστικού κλάδου της Κεντρικής Μακεδονίας (την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Τουριστικούς Οργανισμούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης και τη Fraport). Αποτέλεσμα αυτής της συνέργειας, που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και τα κοινά συμφέροντα, έχει οδηγήσει στην αύξηση των αεροπορικών θέσεων από 22.000 το 2019 σε 25.500 το 2022 και ενισχύεται ετήσια από κοινές δράσεις προβολής. Αυτό αποδεικνύεται και από έρευνες ικανοποίησης πελατών της Jet2Holidays για τη Χαλκιδική, όπου μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα το 88% των επισκεπτών είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες με μέση διάρκεια διαμονής τις 7 ημέρες αποτελούμενοι κυρίως από ζευγάρια και οικογένειες σε πάνω από 70 καταλύματα.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.