• 21 Σεπτεμβρίου, 2020

ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνη απόφαση για μετάθεση συνεδρίου και “ανασχηματισμό” – Σφοδρή κριτική Τσίπρα για την οικονομία

 ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνη απόφαση για μετάθεση συνεδρίου και “ανασχηματισμό” – Σφοδρή κριτική Τσίπρα για την οικονομία

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ενώ τα μέλη του ΠΣ αποδέχθηκαν ομόφωνα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναβληθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρις ότου το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Τα μέλη του ΠΣ αποδέχθηκαν επίσης θετικά την πρόταση του προέδρου για ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων με στόχο τη καλύτερη δυνατή συσπείρωση και παρουσία του κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή.

Στη εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της οικονομίας μετά και τη σημερινή ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του 2ου τριμήνου και της μεγάλης ύφεσης που ήδη πλήττει την ελληνική οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν πέρα πάσης αμφιβολίας την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδείχθηκε ότι η χώρα είχε ανάγκη από ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, προκειμένου να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άσκησε επίσης κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να εντείνει την αντιπολιτευτική του δράση, να παρουσιάσει το συνολικό πολιτικό του σχέδιό για την αντιμετώπιση της τριπλής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τέλος αποφασίστηκε η διεξαγωγή, το επόμενο διάστημα, διαδικτυακά του Διεθνούς Συνεδρίου για την αποτίμηση της εμπειρίας της αριστερής διακυβέρνησης, καθώς και της ΚΕΑ με στόχο την έγκριση των προγραμματικών θέσεων.

Επίσης ορίστηκε, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου, η τακτική λειτουργία του οργάνου από εδώ και στο εξής κάθε δεκαπενθήμερο.