• 28 Ιανουαρίου, 2021

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Αμφίβολο ότι μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια

 Πρύτανης ΕΚΠΑ: Αμφίβολο ότι μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια

Δημόπουλος: Δημιουργούνται ερωτήματα για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου- Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ αμφισβητεί έμμεσα επιστημονικά την ορθότητα της απόφασης της υπουργού Παιδείας και τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.


Ο κ. Δημόπουλος υποστήριξε ότι «έχουμε ένα αυξημένο ιικο φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση, αλλά παρόλα αυτά έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσουν τα σχολεία να αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια».

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ παρέπεμψε για τις οποίες αποφάσεις στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, και σημείωσε ότι «σίγουρα λαμβάνονται υπόψιν όλα τα δεδομένα ακόμα και αυτά που θα προκύψουν το Σαββατοκύριακο».

«Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψου να μεταδίδουν» εξήγησε ο πρύτανης. 

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που έγινε δεκτή, στα σχολεία θα φορούν μάσκες οι μαθητές όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν και πιο «χειρουργικά» μέτρα όπως τα διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη και τμήμα και οι τακτικοί καθαρισμοί στις μονάδες.

Ωστόσο, το γεγονός ότι τις τελευταίες 24 ώρες διατυπώνονται απόψεις περί αναβολής της έναρξης των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ αυτό έχει ανακοινωθεί επίσημα, και, μάλιστα, δημοσιεύονται σχετικά ρεπορτάζ που επικαλούνται πληροφορίες από το υπ. Παιδείας, προκαλεί μεγάλη σύγχυση και αναστάτωση σε γονείς και μαθητές.

Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού με συνέντευξή της στο libre αμφισβητεί τα μέτρα που ελήφθησαν για την επαναλειτουργία των σχολείων- Δείτε την συνέντευξη

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Δημόπουλου στον ΣΚΑΪ:

Με πληροφορίες από το iefimerida.gr