• 29 Ιανουαρίου, 2022

Προϋπολογισμός 2022: Ομιλίες Πέρκα, Λιακούλη και Καλαματιανού

 Προϋπολογισμός 2022: Ομιλίες Πέρκα,  Λιακούλη και  Καλαματιανού

“Μέχρι πότε νομίζετε ότι θα αντέξει ο λαός να σας ακούει να επαίρεστε για τις επιτυχίες σας. Επιτυχία στην πανδημία, επιτυχία στους οικονομικούς δείκτες, επιτυχία στις επενδύσεις, επιτυχία στην παιδεία, στην τάξη και ασφάλεια, επιτυχία στη διαχείριση των πυρκαγιών… Ούτε ένα λάθος, ούτε μια συγνώμη. Πρώτοι σε όλα! Ύβρις”. Αυτό τόνισε στην εισήγησή της στον προϋπολογισμό 2022, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η θεωρία της δεν βασίζεται στην πραγματικότητα: Αποφασίσατε ότι η μεν πανδημία τελειώνει… η δε ακρίβεια είναι ένα παροδικό φαινόμενο. Με αυτές τις αυθαίρετες παραδοχές μας παρουσιάσατε αυτόν τον προϋπολογισμό είπε η κα Πέρκα.

“Σας νίκησαν οι δοξασίες, οι ιδεοληψίες και ο κομπογιαννιτισμός” είπε στην ομιλία της, η νέα γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον Προϋπολογισμό, όμως εμείς, ευτυχώς ζούμε στην πραγματικότητα, είπε η κα Λιακούλη: “Στήσατε μια παράσταση, μοιράσατε ρόλους και χειροκροτείτε τους εαυτούς σας, δηλαδή ο ένας συμπρωταγωνιστής τον άλλο, χωρίς να βλέπετε ότι το ‘φιλοθέαμον κοινόν’, σας κοιτάζει αμίλητο, αγέλαστο, ακούνητο. Μιλώντας για την πανδημική κρίση στη χώρα μας, τόνισε πως “αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα, συνέβαινε στην Ευρώπη όταν δεν υπήρχε το εμβόλιο. Δηλαδή: δεν καταφέρατε να πείσετε τον ελληνικό λαό, αποτύχατε να πείσετε και αποτύχατε, διότι ο λαός δεν σας εμπιστεύεται. Τόσο απλά! Εμπιστεύεται την κάθε δοξασία, ιδεοληψία, κομπογιαννιτισμό και δεν εμπιστεύεται εσάς. Σας νίκησε η δοξασία, σας νίκησε η ιδεοληψία, σας νίκησε ο κομπογιαννιτισμός” είπε η κα Λιακούλη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, είπε ότι οι αποκαλύψεις του επιδημιολόγου κ. Λύτρα, εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Για τον Προϋπολογισμό είπε ότι “βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας”. Συγκεκριμένα τόνισε ότι μέσα στην πανδημία μειώνει τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία και δεν προβλέπει μέτρα ανάσχεσης του κύματος της ακρίβειας, ότι δεν προχωρά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αν και το είχε υποσχεθεί προεκλογικά και παράλληλα αυξάνει τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους. Πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό, που καμία επαφή δεν έχει με την πραγματικότητα”.