• 27 Νοεμβρίου, 2020

Προτεραιότητα οι ομάδες υψηλού κινδύνου για το εμβόλιο γρίπης – Τι ισχύει για τα παιδιά (vid)

 Προτεραιότητα οι ομάδες υψηλού κινδύνου για το εμβόλιο γρίπης – Τι ισχύει για τα παιδιά (vid)

“Εξασφαλίσαμε 4.200.000 εμβόλια γρίπης για το 2020. Πρέπει να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες, όσους κινδυνεύουν κατά κύριο λόγο. Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός, μαζί με την τήρηση των κανόνων υγιεινής”  ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown στη Λακωνία – Τι είπε ο Τσιόδρας (vid)

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, από την πλευρά της, τόνισε ότι “φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ο εμβολιασμός της γρίπης συμπίπτει με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε κανένα μέρος του κόσμου η συνύπαρξει αυτών των δύο, δεν έχει μεταβάλλει τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Προτεραιότητα μας είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου, αναφέρονται λεπτομερώς στην εγκύκλιο”.

Η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εφαρμόζεται φέτος θα δώσει στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και για τις ομάδες που εμβολιάζονται. “Θα πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά που είναι στις ομάδες αυξημένου κινδύνου αλλά και υγιή παιδιά που είτε στο σπίτι τους υπάρχει μωρό κάτω των 6 μηνών είτε ζουν με κάποιο άλλο άτομο που δεν μπορεί να εμβολιαστεί” ανέφερε. “Φέτος πιστεύω ο εμβολιασμός θα εξελιχθεί πολύ καλά. Ωστόσο πρέπει να θυμίσουμε πως ο εμβολιασμός για την γρίπη δεν προστατεύει από την λοίμωξη για τον Covid-19, αλλά μόνο για μία συγκεκριμένη ίωση, την γρίπη” κατέληξε.