• 30 Νοεμβρίου, 2021

Πρόταση Κεγκέρογλου στο ΚΙΝΑΛ: Ως γραμματέας να αναλάβει καθήκοντα προσωρινού προέδρου έως τις εκλογές

 Πρόταση Κεγκέρογλου στο ΚΙΝΑΛ: Ως γραμματέας να αναλάβει καθήκοντα προσωρινού προέδρου έως τις εκλογές

Προς συμβιβαστική λύση στο ΚΙΝΑΛ έως τις εσωκομματικές εκλογές. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα ο Βασίλης Κεγκέρογλου προτείνει να αναλάβει ως προεδρεύων έως τις εσωκομματικές εκλογές ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης να παραμείνει Α΄ Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και ο Μιχάλης Κατρίνης να συνεχίσει ως δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ:

«Όπως είναι γνωστό στις 5 ή και 12 Δεκεμβρίου θα αναδειχτεί ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία που έχει δρομολογήσει η Πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά.

Η εισήγηση μου, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη λειτουργία της, θα είναι στο πλαίσιο της ενότητας που μας παρήγγειλε η Πρόεδρος μας αλλά και της αναγκαίας συνέχειας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και συγκεκριμένα:

Έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα Προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο Γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των Βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα γίνει τη Δευτέρα, αφού υπάρχουν και επείγοντα λειτουργικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».