• 15 Απριλίου, 2021

Πρώτα αρνήθηκε μετά… διέψευσε και το παραδέχτηκε – Αντιδράσεις με τον πρύτανη του ΑΠΘ, το νέο κρούσμα εμβολιασμού εκτός σειράς (ηχητικό)

 Πρώτα αρνήθηκε μετά…  διέψευσε και το παραδέχτηκε – Αντιδράσεις με τον πρύτανη του ΑΠΘ, το νέο κρούσμα εμβολιασμού εκτός σειράς (ηχητικό)

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, αρχικά την Παρασκευή διέψευσε το ρεπορτάζ του Documento ότι εμβολιάστηκε εκτός σειράς και αρνήθηκε ότι το όνομα Νίκος Παπαϊωάννου που εμβολιάστηκε με την ιδιότητα του Παθολόγου αφορά τον ίδιο και ότι έχει διαφορετικό μητρώνυμο.

Τελικά το Σάββατο παραδέχτηκε ότι έχει εμβολιαστεί αλλά ισχυρίστηκε ότι το έκανε ως επικεφαλής ερευνητικού έργου του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την απάντηση του Πρύτανη, που είναι κτηνίατρος και όχι γιατρός παθολόγος όπως δήλωσε κατά τον εμβολιασμό του:

  • «Συμπεριελήφθην στη λίστα των μελών ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας προς εμβολιασμό κατά του κορoνοϊού Covid-19, καθώς είμαι επικεφαλής του ερευνητικού έργου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Η επίσημη ενημέρωση των αρμόδιων εμβολιαστικών Αρχών έγινε από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Όμως ο ισχυρισμός αυτός δημιουργεί νέες αντιδράσεις, τόσο γιατί 24 ώρες πριν αρνήθηκε ότι εμβολιάστηκε όσο και γιατί το ερευνητικό έργο δεν σχετίζεται με κάποιο κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού για τα μέλη της, που επιβλέπουν εργαστηριακές αναλύσεις.

Στη διάψευση του πρύτανη, το Documento παραθέτει την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και θέτει το ερώτημα για ποιο λόγο στην καρτέλα εμβολιασμού είναι καταχωρημένος ως παθολόγος, ενώ είναι καθηγητής Κτηνιατρικής.

Το μέσο προσθέτει, ότι στην ερώτηση αν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Νικόλαο Παπαϊωάνου του Γεωργίου που εμβολιάστηκε στις 11 Ιανουαρίου, ο πρύτανης απάντησε «όχι» ενώ στη διευκρινιστική ερώτηση με σκοπό την ταυτοποίηση των στοιχείων του αν η μητέρας του ονομάζεται Μαρία απάντησε και πάλι «όχι»;

Ο διάλογος:

«Σχετικά με καταγγελία που συνοδεύεται και με φωτογραφία και αφορά τον Νικόλαο Παπαϊωάννου του Γεωργίου, εμβολιάστηκε στο Γεννηματά στις 11 Ιανουαρίου και δεν ξέρω εάν πρόκειται για συνωνυμία ή εάν είστε εσείς;», ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Όχι, όχι» απάντησε ο κ. Παπαϊωάννου

« Η μητέρα σας λέγεται Μαρία;», τον ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Όχι, όχι», απάντησε ξανά ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Δώρα Αυγέρη: «Είναι του Γεωργίου και της Μαρίας και δεν είναι παθολόγος»

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις για τον Πρύτανη του ΑΠΘ, η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη σημειώνει σε ανάρτησή της.

«Στην ανακοίνωσή του ο Πρύτανης λέει «ναι» ότι έκανε το εμβόλιο. Χθες όταν τον ρωτούσαν, έλεγε “όχι”. Τα γραπτά όπως και τα ηχητικά ντοκουμέντα μένουν… Και τα δυο εκθέτουν τον κ. Παπαϊωάννου, που αν κάτι είναι σίγουρο, είναι του Γεωργίου και της Μαρίας και δεν είναι παθολόγος…».