• 22 Οκτωβρίου, 2020

Προσωρινά κρατούμενος ο 63χρονος για την δολοφονία του Ρομά στην Μεσσήνη – Μεγάλη ένταση στα δικαστήρια (vid)

 Προσωρινά κρατούμενος ο 63χρονος για την δολοφονία του Ρομά στην Μεσσήνη – Μεγάλη ένταση στα δικαστήρια (vid)

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 63χρονος από την Πιπερίτσα, κατηγορούμενος για τη δολοφονία 18χρονου Ρομά, την περασμένη Δευτέρα, όταν αντιλήφθηκε τρία άτομα μέσα στο σπίτι του με σκοπό να τον ληστέψουν.

Ξεσηκώθηκαν οι Ρομά στην Πελοπόννησο

Μετά την τετράωρη διαδικασία της απολογίας του στην Ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Καλαμάτας, ανακοινώθηκε η απόφαση, που τον έκρινε προσωρινά κρατούμενο. 

O προφυλακισθείς αποχώρησε από τα Δικαστήρια μέσα σε όχημα της Ασφάλειας Καλαμάτας, καθισμένος στο πίσω κάθισμα, ξαπλωμένος για να μην φαίνεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του messinialive.gr.

Από το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 250 Ρομά που φώναζαν συνθήματα για απονομή Δικαιοσύνης και στο τέλος υποδέχτηκαν την απόφαση με χειροκροτήματα.

Συγγενείς και φίλοι του 18χρονου Χρήστου έξω από το Δικαστήριο φώναζαν “Δικαιοσύνη”, “Χρήστο ζεις εσύ μας οδηγείς”

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Στο σημείο υπήρχε και μεγάλη Αστυνομική Δύναμη αλλά και περίπου δέκα άτομα που φώναζαν “ήρωα” τον προφυλακισθέντα για την πράξη του και αυτό προκάλεσε ένταση αρκετές φορές, όμως η απόσταση των συγκεντρωμένων ήταν μεγάλη και μεσολαβούσε η Αστυνομική δύναμη.

Αποτέλεσμα της πρόκλησης αυτής, ήταν ένας από αυτός να προσαχθεί αργά το μεσημέρι και τα πράγματα ηρέμησαν.