Προκλητικός ο Ακάρ, συνεχίζει τον “χορό” κατά της Ελλάδας: “Έχουμε κάνει τα σχέδια μας στο Αιγαίο και την Κύπρο”

 Προκλητικός ο Ακάρ, συνεχίζει τον “χορό” κατά της Ελλάδας: “Έχουμε κάνει τα σχέδια μας στο Αιγαίο και την Κύπρο”

Στο στόχαστρο του Χουλουσί Ακάρ βρέθηκαν για ακόμα μία φορά η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας να χαρακτηρίζει “αγενή” τον πρωθυπουργό και μοιράζεται τα… σχέδια της χώρας του για το Αιγαίο. O Τούρκος υπουργός Άμυνας θεωρείται από πολλούς ως μία προσωπικότητα που θα μπορούσε να διαδεχθεί μελλοντικά τον Ταγίπ Ερντογάν και συναγωνίζεται για τον θώκο με τον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού.

Παρότι θεωρήθηκε ηπιότερος και ως εκείνος που κρατά διαύλους επικοινωνίας με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο, φαίνεται να κρατά ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης,πιθανώς συμμετέχοντας στο εσωτερικό προεκλογικό πολιτικό παιχνίδι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό κανάλι “Haber Global”, ο Ακάρ εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ΗΠΑ “θα πάρουν τη σωστή απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τις σχέσεις με την Τουρκία και τα συμφέροντα της χώρας τους” για τα F-16, ενώ σχετικά με την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη “αγενή” και στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Έχουμε κάνει τα σχέδιά μας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πουθενά με εξοπλισμούς, ούτε με συμμαχίες. Παρά τις παραβιάσεις και τις παρενοχλήσεις, εμείς λέμε να μιλήσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα ειρηνικά. Θέλουμε ειρήνη, αλλά κανείς δεν πρέπει να το αντιλαμβάνεται αυτό ως αδυναμία”.

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως “δεν θα αφήσουμε να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας. Έχουμε απόλυτο δίκιο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και είμαστε ικανοί για αυτό. Ας καθίσουμε να μιλήσουμε. Ας επωφεληθούν εξίσου οι χώρες μας από τα πλούτη του Αιγαίου”.

Σεραφείμ Κοτρώτσος