• 20 Απριλίου, 2021

Πρόκληση Τσελίκ: Οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δεν σεβαστούν την Τουρκία

 Πρόκληση Τσελίκ: Οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δεν σεβαστούν την Τουρκία

Τουρκική αντίδραση λόγω της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στο Κάιρο και τη διόρθωση της χάραξης θαλάσσιου οικοπέδου από την Αίγυπτο, μέσω του Ομέρ Τσελίκ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η χώρα του θα απαντήσει με τον δέοντα τρόπο.

Ο κ. Τσελίκ είπε σύμφωνα με την ΕΡΤ1: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι που βλέπουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις δραστηριότητές της εναντίον της Τουρκίας παρά τις διερευνητικές συνομιλίες. Οι διερευνητικές συνομιλίες ξεκίνησαν στις 25 Ιανουαρίου και θα συνεχιστούν. Είπαμε στην ελληνική πλευρά να σταματήσει να χρησιμοποιεί το ίδιο στυλ, την ίδια ρητορική. Δυστυχώς, όμως, συνεχίζουν. Θα ήθελα να δηλώσω ότι καταγράφουμε τη δήλωση ικανοποίησης της Ελλάδας μετά την αντι-τουρκική δήλωση του Αραβικού Συνδέσμου. Ομοίως, όταν η Αίγυπτος επέτρεψε την εξερεύνηση για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο, η Ελλάδα θορυβήθηκε και ξεκίνησε εκ νέου τις αντι-τουρκικές δραστηριότητες”.

Στη συνέχεια της δήλωσής του τόνισε ότι η Άγκυρα προκαλείται πάλι και πως «οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία».

«H Eλλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία. Μη νομίζει πως είναι μόνιμες οι συμμαχίες που εντάσσεται μαζί κάποιες άλλες χώρες οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν μπρα ντε φερ με την Τουρκία. Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα, στην περιοχή αυτή, θα μείνει μόνη της με την Τουρκία. Εκείνοι θα φύγουν. Γι’ αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου᾽. είπε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τσελίκ.