• 29 Νοεμβρίου, 2020

“Πρόκληση” θεωρούν οι Τούρκοι την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

 “Πρόκληση” θεωρούν οι Τούρκοι την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

«Πρόκληση» χαρακτηρίζουν οι τουρκικές αρχές και ο τύπος της Τουρκίας την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo που θα βγάλει τον Ερντογάν από τα ρούχα του… (pic)

Ο δήμαρχος του Κας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Καστελόριζο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων DHA ότι πρόκειται για μία ενέργεια εκ μέρους των Ελλήνων που σκοπό είχε την πρόκληση.

«Θα υπάρξουν διάφορες εκδηλώσεις στην περιοχή μας για την 97η επέτειο της Ημέρας της Δημοκρατίας. Η τουρκική σημαία θα προβληθεί με λέιζερ στο βουνό Γκεντί Εφέ απέναντι από το Καστελόριζο σήμερα και αύριο. Νομίζω ότι άκουσαν για αυτές τις εκδηλώσεις και γι’ αυτό έστησαν μια τέτοια σημαία στο λιμάνι του Καστελόριζου. Πάντα υπερασπιζόμαστε και προστατεύουμε τα δικαιώματα και το δίκιο μας. Γιατί το έκαναν αυτό; Θα πρέπει να ρωτήσουμε τους ίδιους. Θα γιορτάσουμε και την Γιορτή της Δημοκρατίας με 70 σκάφη και τουρκικές σημαίες, όπως και στην επέτειο της Νίκης στις 30 Αυγούστου».

Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι η Ελλάδα ανήρτησε σήμερα το πρωί μία τεράστια ελληνική σημαία στο πιο κοντινό σημείο του Καστελόριζου με το Κας, προκειμένου να είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού.