• 25 Οκτωβρίου, 2020

Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να επεμβαίνει όπου υπάρχει βία – Από Λιβύη έως Σομαλία

 Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να επεμβαίνει όπου υπάρχει βία – Από Λιβύη έως Σομαλία

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε λόγο για επεμβάσεις… παντού, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σφοδρές αντιδράσεις -και …εκ των έσω- για τα “6 μίλια” του Γεραπετρίτη- Άμεση διόρθωση ζητά η Γεννηματά- Αιφνιδιάστηκε και το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος Πρόεδρος -σύμφωνα μετις ίδιες πληροφορίες- ισχυρίστηκε ότι υπάρχει βάρος από την κληρονομιά των (Οθωμανών) προγόνων και η Τουρκία έχει δικαίωμα να επεκτείνεται και να επεμβαίνει «οπού υπάρχει βία» και οπού είχαν φτάσει οι πρόγονοι των Τούρκων, από τη Λιβύη στη Σομαλία από την Αρμενία μέχρι οπουδήποτε είναι αναγκαίο.

«Κάποιοι μας λένε ‘’μην επεκτείνεστε’’. Μα υπάρχει βία… Στη Λιβύη υπάρχει βία. Δεν μπορούμε να σωπάσουμε. Στα 911 χιλιόμετρα των συνόρων μας υπάρχει βία. Στη Συρία υπάρχει βία. Τι να κάνουμε να σωπάσουμε; Από την άλλη στη Σομαλία υπάρχει βία. Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Υπάρχει μια ιστορική ευθύνη που μάς έχουν φορτώσει οι πρόγονοί μας. Και δε σταματάμε, και προσπαθούμε να κάνουμε το καθήκον μας εκεί που πρέπει» δήλωσε.