• 1 Μαρτίου, 2021

Πρώην προπονητής Μπεκατώρου: Αν μου μιλούσε θα αντιδρούσα

 Πρώην προπονητής Μπεκατώρου: Αν μου μιλούσε θα αντιδρούσα

«Ο προπονητής μας ήταν 25 χρονών, αρκετά συναισθηματικός και άπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου στη Διαδικτυακή Ημερίδα, όπου μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίησή της. Ο τότε προπονητής της πρωταθλήτριας Ηλίας Μυλωνάς σήμερα είναι 47 ετών και, με δηλώσεις του στο kathimerini.gr, αναφέρεται με θαυμασμό στο ψυχικό σθένος της παλαιάς αθλήτριάς του.

«Μόλις το άκουσα την πήρα αμέσως τηλέφωνο. Την ρώτησα ποιος είναι. Με τη Σοφία είμαστε σαν αδέλφια. Τη ρώτησα γιατί δεν μου είχε πει τίποτα. Εάν μου έλεγε δεν θα το άφηνα να περάσει έτσι. Θα αντιδρούσα έντονα. Ίσως γι΄ αυτό δεν μου είπε γιατί με ξέρει καλά», μας λέει, και γυρίζει τον χρόνο πίσω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998.

«Είχαμε κερδίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Η Σοφία δεν άφησε κανέναν να καταλάβει τι έγινε εκείνο το βράδυ. Αυτό δείχνει την τρομερή δύναμη ψυχής της. Δεν μίλησε για να μη θέσει σε κίνδυνο τη δουλειά μας και ό,τι είχαμε πετύχει. Προτίμησε να το θάψει μέσα της και να συνεχίσουμε», υπογράμμισε.

Όταν η καταγγελία του «χρυσού κοριτσιού» της ιστιοπλοΐας είδε το φως της δημοσιότητας, ο καταξιωμένος προπονητής τηλεφώνησε αμέσως στην Ολυμπιονίκη. «Αφού τη ρώτησα γιατί δεν μου το είπε ώστε να πράξω ανάλογα, της έδωσα συγχαρητήρια που βρήκε τη δύναμη για να μιλήσει ύστερα από τόσα χρόνια. Προτίμησε να μη κάτσει στις δάφνες της δόξας αλλά να αναφερθεί στο περιστατικό ώστε να βοηθήσει και άλλες γυναίκες. Τώρα ένιωσε έτοιμη να μιλήσει, και το έκανε. Το έβγαλε από πάνω της και ανακουφίστηκε», μας είπε ο Ηλίας Μυλωνάς.