• 24 Οκτωβρίου, 2021

Πρόεδρος της Μπενφίκα ο Ρούϊ Κόστα

 Πρόεδρος της Μπενφίκα ο Ρούϊ Κόστα

Ο Ρούϊ Κόστα είναι ο νέος πρόεδρος της Μπενφίκα, μετά την παραίτηση του Λουϊς Φελίπε Βιέϊρα από την προεδρία (σ.σ. από το 2003) του ιστορικού συλλόγου της Λισσαβώνας.

Ο 49χρονος πρώην διεθνής (94 συμμετοχές, 26 γκολ) Πορτογάλος, επικράτησε στις σχετικές αρχαιρεσίες του Φρανσίσκο Μπενίτεθ, με το συντριπτικό ποσοστό 84,48% από τα 40.085 μέλη, που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της Μπενφίκα, ο Ρούϊ Κόστα, δήλωσε ενθουσιασμένος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αναλαμβάνω την μεγαλύτερη ευθύνη της ζωής μου. Ξέρω την ευθύνη που έχω στους ώμους μου. Είναι μια ημέρα που με κάνει πολύ υπερήφανο. Δεν θα είμαι πρόεδρος για διασκέδαση, αλλά για όλους τους φίλους της Μπενφίκα. Εκτίμησα την υποστήριξη όλων και δεν περιφρονώ αυτούς που δεν με ψήφισαν. Μου άρεσε που προσέγγισα 40.085 ψηφοφόρους. Είναι εξαιρετικό. Είναι σημαντικό για εμένα, για τον Μπενίτεθ και για αυτόν τον σύλλογο. Η μεγάλη νίκη είναι ότι η Μπενφίκα πέτυχε μια συντριπτική νίκη με 40.085 ψηφοφόρους. Η Μπενφίκα είναι πολύ ζωντανή».