• 12 Μαΐου, 2021

Προανακριτική Novartis: Διαψεύδει ο Λοβέρδος ότι ταξίδεψε με τον Αγγελή – Τουλουπάκη: Να διαψεύσεις τον Αγγελή και όχι εμένα

 Προανακριτική Novartis: Διαψεύδει ο Λοβέρδος ότι ταξίδεψε με τον Αγγελή – Τουλουπάκη: Να διαψεύσεις τον Αγγελή και όχι εμένα

Επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο απέστειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως δεν έχει ταξιδέψει από Βιέννη προς Αθήνα το 2018 και το 2019.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, με την επιστολή του, εκφράζει την έκπληξή του για το ότι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, αναφέρει ότι εκείνος (Α. Λοβέρδος) συνταξίδευσε σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή την αναφορά και την αποδίδει στον πανικό που έχει καταλάβει τους εμπλεκόμενους «στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία».

Ακολουθεί η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδο προς την προανακριτική επιτροπή:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη σε έγγραφο υπόμνημα εξηγήσεων της προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, που διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS, αναφέρει, ότι δήθεν συνταξίδευσα σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή.

Η αναφορά αυτή, η οποία αναπαράχθηκε σε πρωτοσέλιδο και με ψευδέστατους ερμηνευτικούς ισχυρισμούς από την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», τυγχάνει απολύτως ψευδής, δεδομένου ότι δεν έχω ταξιδέψει από Βιέννη προς Αθήνα όχι μόνο κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά και για όλο το έτος 2018 καθώς και για το έτος 2019.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι προφανές ότι οι εμπλεκόμενοι στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον τα αμείλικτα ερωτήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει και προσπαθούν να αποσείσουν τις πάσης φύσεως ευθύνες τους με ψευδείς ισχυρισμούς που αναδεικνύουν την εσχάτη ένδεια των υπερασπιστικών τους θέσεων για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Με τιμή

Ανδρέας Λοβέρδος-κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κινήματος Αλλαγής»

Τουλουπάκη κατά Λοβέρδου: Να διαψεύσει τον Αγγελή και όχι εμένα για το ταξίδι στη Βιέννη

Σε δήλωση – απάντηση στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, προχώρησε η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς και ελεγχόμενη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis, Ελένη Τουλουπάκη. Σε γραπτή της δήλωση η εισαγγελέας απαντά στον κ. Λοβέρδο, ο οποίος νωρίτερα σήμερα με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που ερευνούν την υπόθεση Novartis, διέψευσε τα όσα αναφέρει η κυρία Τουλουπάκη στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, στο υπόμνημά της η κυρία Τουλουπάκη υποστηρίζει ότι ο κ. Λοβέρδος συνταξίδευσε σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Ωστόσο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή την αναφορά αυτή και την αποδίδει στον «πανικό» που έχει καταλάβει τους εμπλεκόμενους «στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία».

Απαντώντας στον κ. Λοβέρδο σε γραπτή δήλωσή της η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την διάψευση του κ. Λοβέρδου, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο κάνω αναφορά στις προ διμήνου δοθείσες εξηγήσεις μου προς τους κ.κ αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διευκρινίζω τα εξής: Οι εξηγήσεις μου, όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις, δεν διέρρευσαν στον Τύπο από εμένα, αλλά μετά την διαβίβαση τους στη βουλή των Ελλήνων. Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κ.κ Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση από τη Βιέννη από την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Επί της καταθέσεως αυτής σχολίασα ως είχα το δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση αυτή μάλιστα ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως «θεϊκό σημάδι». Πράγματι, την ίδια άποψη αποκόμισα και εγώ, διαβάζοντας την κατάθεσή του. Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι, καθόσον δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού από εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του».