• 26 Οκτωβρίου, 2020

Πούτιν: Σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη με τον κοροναϊό

 Πούτιν: Σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη με τον κοροναϊό

Την ώρα που στην Μόσχα ο δήμαρχος της ρώσικης πρωτεύουσας ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση με τον κοροναϊό γίνεται περίπλοκη, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το κράτος είναι έτοιμος να βοηθήσει τους πολίτες με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί…

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρώσσος πρόεδρος επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει με ακρίβεια και συντονισμένα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει τους πολίτες, θα στηρίξει τον κοινωνικό τομέα και το σύστημα υγείας.

Επίσης, ο κ. Πούτιν προσέθεσε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια απλή κατάσταση όσον αφορά στην αντιμετώπιση του κοροναϊού ακόμη και μέσα στην Κρατική Δούμα, επισημαίνοντας ότι -παρά το ότι μεταξύ των βουλευτών υπάρχουν και νοσήσαντες- αυτή εξακολουθεί να λειτουργεί.

Δήμαρχος Μόσχας: Η κατάσταση με τον κορονοϊό γίνεται καθημερινά όλο και πιο περίπλοκη

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε σήμερα (06/10) ότι η κατάσταση με τη διασπορά της μολυσματικής νόσου του κορονοϊού στην πόλη γίνεται καθημερινά όλο κι πιο περίπλοκη.

«Η κατάσταση με τον κορονοϊό καθημερινά γίνεται πιο περίπλοκη και πιο δραματική. Ως προς την καταγραφή των κρουσμάτων επαναπροσεγγίζουμε τους αριθμούς της άνοιξης. Ο αριθμός των εισαγωγών σήμερα στα νοσοκομεία ξεπέρασε τα 1.000 άτομα, η αύξηση συνεχίζεται», έγραψε ο δήμαρχος της Μόσχας στο μπλογκ του.

Η Μόσχα βρίσκεται στην πρώτη θέση ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων μεταξύ των πόλεων της Ρωσίας, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες. Συνολικά στην πόλη έχουν καταγραφεί 311.559 κρούσματα, εκ των οποίων 4.082 το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Επίσης, έχουν αναρρώσει 255.100, ενώ έχουν πεθάνει 5.401 άνθρωποι.