Πούτιν: Έβγαλε τα πυρηνικά για την μεγάλη παρέλαση

 Πούτιν: Έβγαλε τα πυρηνικά για την μεγάλη παρέλαση

Τις τελευταίες της πρόβες πραγματοποιεί η Ρωσία, πριν από την παρέλαση της 9ης Μαΐου

Με πυρηνικούς πυραύλους έγινε σήμερα η πρόβα για την παρέλαση της 9ης Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, με το γεγονός αυτό να λαμβάνεται από πολλούς ως… προειδοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τη Δύση.

Το διηπειρωτικό όπλο, το οποίο ζυγίζει 49,6 τόνους, μπορεί να ταξιδέψει έως και 24.500 km/h και είναι ικανό να χτυπήσει στόχους έως και 12.000 km μακριά – που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χτυπήσει το Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο Ρώσος πρόεδρος ελπίζει μαζί με την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, της Δευτέρα, να γιορτάσει και έναν θρίαμβο στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η Ημέρα της Νίκης σηματοδοτεί τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ οι φόβοι για αυξημένες επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας αυτό το Σαββατοκύριακο είναι αυξημένοι.

Τα τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποίησε αυτήν την παρέλαση για να επιδείξει τη δύναμη των ενόπλων δυνάμεών του, αποκαλύπτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις νέα υπερσύγχρονα όπλα. Και αυτήν την φορά αναμένεται να κάνει το ίδιο.

Στην πρόβα, αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην επίθεση στην Ουκρανία παρέλασαν σε τεθωρακισμένα οχήματα και αναμένεται επομένως να δώσουν το «παρών» στην παρέλαση της Δευτέρας, σημειώνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, όπως μεταδίδει το AFP.

Παράλληλα, με ανησυχία παρατηρούν στη Δύση τις ενέργειες του Πούτιν, καθώς ο φόβος για την χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο με την Ουκρανία παραμένει υπαρκτός.

Βαγγέλης Μαρινάκης