• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Πότε ανοίγουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα – Πώς θα λειτουργήσουν

 Πότε ανοίγουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα – Πώς θα λειτουργήσουν

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα και τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν με ειδικό ωράριο. Συγκεκριμένα, σήμερα, Χριστούγεννα και αύριο, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Ωστόσο, την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, που είναι και η τελευταία Κυριακή του έτους, σούπερ μάρκετ και καταστήματα μπορούν να ανοίξουν αλλά με διαφορετικό ωράριο.

Ηδη, αρκετές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν την Κυριακή, με ωράριο λειτουργίας από τις 09:00 έως τις 19:00 αλλά πρέπει – σε κάθε περίπτωση – οι καταναλωτές να το επιβεβαιώσουν, καθώς είναι προαιρετική η λειτουργία τους. Τα μαγαζιά που λειτουργούν με click away μπορούν επίσης να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα θα επανέλθουν στην «κανονική» τους λειτουργία από τη Δευτέρα. Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα -πλην των βιβλιοπωλείων- η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away – δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία. Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, με ωράριο 8:00 – 20:00, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η Πρωτοχρονιά είναι επίσημη αργία. Κλειστά θα παραμείνουν την ίδια μέρα και τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με click away.