• 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Πόσο θα κοστίσει ο καταυλισμός στο Καρά Τεπέ

 Πόσο θα κοστίσει ο καταυλισμός στο Καρά Τεπέ

Αναρτήθηκαν στην «Διαύγεια» οι αποφάσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την οποία δεσμεύονται χρήματα για το νεο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ.

Συνολικά 2.750.000 ευρώ πρόκειται να κοστίσει στο ελληνικό κράτος η νέα δομή προσφύγων που δημιουργείται στον Καρά Τεπέ, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Αναλυτικά δεσμεύονται τα παρακάτω ποσά:

– 142.051 ευρώ για την ενοικίαση γεωτεμαχίων για τη λειτουργία προσωρινής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έως τις 31.12.2020.

– Επίσης δεσμεύονται άλλα 2.750.000 ευρώ (550.000 ευρώ το χρόνο) για τη μίσθωση των ίδιων γεωτεμαχίων στην περιοχή Καρά Τεπέ.

«Η παραπάνω έγκριση παρέχεται υπό την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα μεριμνήσει για την ένταξη των εν λόγω υποχρεώσεων στις προβλέψεις του για τα
αντίστοιχα έτη κατά την κατάρτιση των επόμενων Μ.Π.Δ.Σ. και ετησίων προϋπολογισμών» καταλήγει η απόφαση.

Όπως αναφέρει το site tonisi.gr, οι εκτάσεις: «Ας σημειώσουμε ότι στις εκτάσεις αυτές που ανήκουν εξ αδιαιρέτως σε απογόνους γνωστής οικογένειας της παλιάς Μυτιλήνης, έχουν αρχίσει ήδη να πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες, σε κάποια δε τμήματα στήνονται και σκηνές. Εκτείνονται δε πέραν του οικοπέδου του πεδίου βολής ιδιοκτησίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και φτάνει μέχρι και πίσω από το σούπερ μάρκετ Lidl, Σε επαφή δηλαδή από τη μια μεριά με επιχειρήσεις κατά μήκος του δρόμου από την παλιά ΕΦΑΜ μέχρι και το πεδίο βολής και από την άλλη μεριά, μέχρι τη θάλασσα».

Παράλληλα σημειώνει πως: «Το μέγεθος δε της όλης έκτασης, πολλές εκατοντάδες στρέμματα, συμπεριλαμβανομένης και της έκτασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δείχνει ότι θα είναι ένα τεράστιο ΚΥΤ πολύ μεγαλύτερο αυτό της Μόριας, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε άμεση επαφή με κατοικημένες περιοχές και πολλές δεκάδες επιχειρήσεις, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το χωριό Παναγιύδα».