• 28 Νοεμβρίου, 2021

Ποσειδώνος: Η έξοδος των επιβατών από το βυθισμένο λεωφορείο (vid)

 Ποσειδώνος: Η έξοδος των επιβατών από το βυθισμένο λεωφορείο (vid)

Βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook το Forecast Weather Greece, καταγράφει την αγωνία των επιβατών του λεωφορείου που βυθίστηκε στην παλιά Ποσεδώνος να βγουν από αυτό, σχηματίζοντας μια ουρά στην άκρη του δρόμου, ενώ το νερό είχε μπει μέσα στο όχημα.

Στο βίντεο καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των επιβατών να κατέβουν από το λεωφορείο.

Μια φωνή ακούγεται να λέει: “Παιδιά, σιγά-σιγά και να προσέχετε. Μήπως είναι καλύτερα να μείνουμε στο λεωφορείο;”

Eικόνες ντροπής- Νέα Φιλαδέλφεια: Συγκλονιστικό βίντεο με μαθητές σε σχολείο που πλημμύρισε

Μια κυρία απαντάει: “Να κάνουμε μια αλυσίδα” και την ίδια ώρα το νερό πλημμυρίζει το λεωφορείο.

“Θες να φύγεις; φύγε. Εγώ θα κάτσω” ακούγεται να λέει η ίδια φωνή, ενώ μια άλλη επιβάτης λέει: “Φοβάμαι να κατέβω” και η κάμερα στρέφεται στους άλλους επιβάτες που προσπαθούν να περάσουν μέσα στα νερά τον δρόμο.

Η θέση του ΟΣΥ

Σύμφωνα με την ΟΣΥ στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. ‘Αμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει: «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές περιστατικό

Στο περιστατικό με το βυθισμένο λεωφορείο αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι «απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλες και όλους και κυρίως από όσους παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις για τις υποδομές και τις μεταφορές».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το πρωτοφανές περιστατικό με το βυθισμένο λεωφορείο της γραμμής Α1 (Πειραιάς – Βούλα) στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου κινδύνευσαν και επιβάτες, γεννά σειρά ερωτημάτων:

– Σε ποιες ενέργειες προχώρησε, ενόψει και εν μέσω κακοκαιρίας, η Διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ Α.Ε.;

– Έθεσε σε κίνηση τον ελεγκτικό μηχανισμό για τον έλεγχο και εντοπισμό επικίνδυνων οδικών σημείων;

– Ενημέρωσε τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ για δυσκολίες σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα;».

Κλείνοντας εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ καλή δύναμη και με τη μέγιστη δυνατή προσοχή στο δύσκολο έργο τους.