• 25 Οκτωβρίου, 2021

Πώς θα μπαίνουμε στο εξής σε καφέ και εστιατόριο – Πότε μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα

 Πώς θα μπαίνουμε στο εξής σε καφέ και εστιατόριο – Πότε μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα

Στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προσέθεσε πως η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς, αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. «Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού», εξήγησε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και το μέτρο που αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

«Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνέχισε λέγοντας πως οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.