• 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Πώς συνδέεται η νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ με την… αστοχία στην άρση ασυλίας Πολάκη

 Πώς συνδέεται η νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ με την… αστοχία  στην άρση ασυλίας Πολάκη

Σήμερα στη 1.30 μ.μ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει γεύμα εργασίας στον Ζόραν Ζάεφ, μια συνάντηση που θα ήταν, το λιγότερο, αδιανόητη 15 μήνες πριν.

Οι καιροί αλλάζουν, οι άνθρωποι προσαρμόζονται, ευκολότερα ή δυσκολότερα, στις νέες συνθήκες, δεν μπορεί να ξεχαστεί από την άλλη η πολεμική της ΝΔ κατά τη Συμφωνίας των Πρεσπών και των πρωταγωνιστών της, το κλείσιμο του ματιού στις συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα έκλεισε οριστικώς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη -ταφόπλακα θα το ονόμαζαν πιθανώς όσοι αντιδρούσαν στη Συμφωνία Τσίπρα και Ζάεφ τότε- και το δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, όχι πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Από τη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, σημείωσε πως «το ζήτημα αυτό έχει κλείσει από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κυρώσει μια διεθνή συμφωνία. Έχουμε εκφράσει επανειλημμένως τις επιφυλάξεις μας, αλλά έχουμε πει κιόλας ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και σέβεται διεθνείς κυρωμένες συμφωνίες. Άρα το ζήτημα αυτό, ναι, έχει κλείσει» τόνισε και το μόνο που μένει ανοικτό, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είναι «η σωστή εφαρμογή μιας -κατά την άποψή μας- προβληματικής συμφωνίας», θέμα που θα βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Ζ. Ζάεφ ή όποιον άλλον πρωθυπουργό της χώρας στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί εν τούτοις ότι στην πρόσφατη ανταρσία των γαλάζιων βουλευτών στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη κάποιοι, μεταξύ πολλών άλλων λόγων, έβλεπαν και δυσφορία βορειοελλαδιτών βουλευτών για το κλείσιμο της υπόθεσης με τους βόρειους γείτονές μας…

Ν. Παπ.