• 27 Νοεμβρίου, 2020

Πως ο Πιερακάκης “άδειασε” τον Πέτσα για τη γκάφα με το 1 εκατ. SMS για ατομική άθληση…

 Πως ο Πιερακάκης “άδειασε” τον Πέτσα για τη γκάφα με το 1 εκατ. SMS για ατομική άθληση…

Η πρόθεση της κυβέρνησης να επικαλεστεί για ακόμα μία φορά την “ατομική ευθύνη” φάνηκε από την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα στον αριθμό των SMS που εστάλησαν το βράδυ της Κυριακής.

“Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι η καταστρατήγηση των μέτρων. Όπως για παράδειγμα εχθές διαπιστώθηκε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο SMS εστάλησαν μετά τις 9:00 το βράδυ για άθληση” είπε ο κ. Πέτσας εκτιμώντας ότι αυτό είναι μία προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων.

Βεβαίως εάν κανείς υπολογίσει τους χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικιδίων και όσους θέλουν να αθληθούν, ο αριθμός των SMS που εστάλησαν το βράδυ της Κυριακής, δεν προξενεί εντύπωση.

Ακολούθησε, η τουλάχιστον περίεργξ αναφορά του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος “αποκάλυψε” ότι τα sms στο 13033 μπορεί να μην έχουν συγκεκριμένο όριο, ωστόσο το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που στέλνουν γραπτό μήνυμα για πολλές μετακινήσεις και να υπάρξει άρνηση.

Όμως, ήρθε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερακάκης να γκρεμίσει το “αφήγημα” του κυβερνητικού εκπροσώπου, επισημαίνοντας πως τέτοια καταμέτρηση δεν γίνεται από το σύστημα. Και, μεταξύ μας, δεν πρέπει να γίνεται καθώς υπάρχει και το θέμα των προσωπικών δεδομένων.

Ο Πιερρακάκης 'αδειάζει' τον Πέτσα για τα SMS - Πολιτική | News 24/7

Από τον Σκάϊ, λοιπόν, ο κ. Πιερακάκης είπε:

“Δεν κοιτάμε τις κατηγορίες των μηνυμάτων και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα”.

“Εφόσον έχουμε πει ότι το βράδυ επιτρέπεται μετακίνηση για λόγους υγείας ή για άθληση, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο λόγος ήταν αυτός” (σσ αναφερόμενος στα SMS της Κυριακής)

“Δεν υπάρχει σχεδιασμός για “κόφτη” στον αριθμό των sms που μπορεί να στείλει κάποιος ανά μέρα”.

Άλλη μια γκάφα του κυβερνητικού εκπροσώπου…