• 24 Ιουνίου, 2021

Πορτογαλία: Μόνη της στη βρετανική “πράσινη λίστα”-Ουρά κάνουν οι τουρίστες

 Πορτογαλία: Μόνη της στη βρετανική “πράσινη λίστα”-Ουρά κάνουν οι τουρίστες

Η Πορτογαλία αναδεικνύεται μέχρι στιγμής ο απόλυτος προορισμός για τους βρετανούς τουρίστες, καθώς έχει μείνει μόνη της στην πράσινη λίστα, τουλάχιστον για τους ευρωπαϊκές καλοκαιρινές προτιμήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, ότι οι άγγλοι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από την Πορτογαλία, οι κρατήσεις στη χώρα χτυπάνε «κόκκινο». Υπενθυμίζουμε ότι στη λίστα δεν βρίσκονται η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία.

Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ Covid PCR εντός δύο ημερών από την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά αυτή είναι μια πολύ απλούστερη διαδικασία, σε σύγκριση με τους κανόνες που εφαρμόζονται σε άλλους προορισμούς, όπως αναφέρει το Euro2day.gr.

Αν και οι κανόνες ενδέχεται να αλλάξουν, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η επιδημιολογική κατάσταση, οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο άρπαξαν γρήγορα την ευκαιρία για να κλείσουν διακοπές στο εξωτερικό.

Είναι «απόλυτη τρέλα όσον αφορά τα αιτήματα (κράτησης)», δήλωσε στο CNBC η Katya Bauval, διευθύντρια πωλήσεων στο ξενοδοχείο Vila Vita Parc στο Algarve, νότια της Πορτογαλίας. Πρόσθεσε ότι «οι κρατήσεις τριπλασιάστηκαν κυριολεκτικά από την Παρασκευή».

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της Πορτογαλίας, η Pestana, αντιμετώπισε παρόμοιο άλμα στις κρατήσεις. «Υπήρξε μια πολύ σημαντική αύξηση», δήλωσε ο Jose Theotonio, Διευθύνων Σύμβουλος της Pestana Hotel Group στο CNBC.

Η Pestana ενημέρωσε ότι η ζήτηση αυξήθηκε 250% από την Παρασκευή, ενώ από εξωτερικές πλατφόρμες κρατήσεων υπήρξε έκρηξη κατά 475%.