• 29 Ιανουαρίου, 2022

Πόπη Τσαπανίδου για άνοιγμα καταστημάτων: Για τον ακατανόητο πραγματικά σχεδιασμό μετακυλίεται η ευθύνη στον πολίτη (vid)

 Πόπη Τσαπανίδου για άνοιγμα καταστημάτων: Για τον ακατανόητο  πραγματικά σχεδιασμό μετακυλίεται η ευθύνη στον πολίτη (vid)

H Πόπη Τσαπανίδου ξέσπασε στο άκουσμα της είδησης, ότι ανοίγουν τα καταστήματα, την στιγμή που η Ελλάδα εισέρχεται στο χειμώνα και στην κρίσιμη φάση της πανδημίας.

H Πόπη Τσαπανίδου εξέφρασε την οργή της, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, καθώς σύμφωνα με την ίδια, τα καταστήματα ανοίγουν, ενώ η χώρα είναι στο «πορτοκαλί».

Η γνωστή δημοσιογράφος σημείωσε πως «θα μου επιτρέψετε να δούμε την μεγάλη εικόνα. Η Ευρώπη έγινε κόκκινη και μπήκε σε lockdown όταν μπήκε στον χειμώνα. Αυτή είναι και η απάντηση της κα. Μέρκελ σε Γερμανούς δημοσιογράφους. Εμείς είμαστε στο πορτοκαλί και μέχρι χθες είχαμε σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Τώρα μπαίνουμε στον χειμώνα, όπως ακούσαμε και νωρίτερα τον κ. Αρνιακό για τις θερμοκρασίες που έρχονται. Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο γιατί, αντί να προσέχουμε για να έχουμε, ανοίγουμε και περιμένουμε! Είναι σαν να περιμένουμε τον κορονοϊό. Και για τον ακατανόητο αυτόν πραγματικά σχεδιασμό μετακυλίεται η ευθύνη στον πολίτη».

«Ακούσαμε ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν οι πολίτες αλλιώς θα αρθούν τα μέτρα. Στον πολίτη ο οποίος είναι κουρασμένος, ένα τρίμηνο αποκλεισμένος στο σπίτι του, φτωχός χωρίς δουλειά, χωρίς μεροκάματο και χωρίς καμία προοπτική για το πότε όλο αυτό θα τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «αναρωτιέται κανείς τι σχεδιασμός είναι αυτός όταν η Αττική είναι στο κόκκινο, σήμερα μπήκε σε σκληρό lockdown και το Μενίδι, μπαίνουμε στο χειμώνα και αντί να πάρουμε μέτρα, δείχνουμε να ανοίγουμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Σαν να χαλαρώνουμε».

«Ανοίγουμε με το περίφημο μήνυμα που θα διαρκεί δύο ώρες για να πάμε σε ένα κατάστημα όταν όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να σβήνουμε και να ξαναστέλνουμε καινούργιο μήνυμα και αυτές οι ώρες να είναι ατελείωτες», συμπλήρωσε στη συνέχεια.