• 21 Ιανουαρίου, 2021

“Πονηριά” Μπορέλ με γερμανικό νεύμα: “Νοθεύει” το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που ζήτησε η Αθήνα με…Λίβανο και Λευκορωσία

 “Πονηριά” Μπορέλ με γερμανικό νεύμα: “Νοθεύει” το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που ζήτησε η Αθήνα με…Λίβανο και Λευκορωσία

Εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξετάσει και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Την έκτακτη σύγκληση είχε ζητήσει ο Νίκος Δενδιας για να συζητηθεί η τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και η κρίση του Oruc Reis, ώστε να υπάρξει σαφές μήνυμα της ΕΕ προς την Άγκυρα.

Ωστόσο, προφανώς με γερμανική προτροπή, ο Ζοζέπ Μπορέλ διεύρυνε την ατζέντα του Συμβουλίου με θέματα που αφορούν τις εκλογές στη Λευκορωσία (!), και τις εξελίξεις στον Λίβανο και έτσι εκ των πραγμάτων υποβάθμισε στην ιεράρχηση (και στον χρόνο συζήτησης που θα δωθεί) την οξύτατη ελληνοτουρκική κρίση και τις ακραίες τουρκικές προκλήσεις. Και, μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου, όταν όλοι οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα βιάζονται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Όπως γνωστοποίησε με μήνυμά του στο twitter o ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή το απόγευμα για να συζητηθούν επείγοντα θέματα και να εξεταστούν η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, καθώς και οι εξελίξεις στον Λίβανο.