• 29 Οκτωβρίου, 2020

Πομπέο: “Προκλητική ενέργεια το άνοιγμα στο Βαρώσι”

 Πομπέο: “Προκλητική ενέργεια το άνοιγμα στο Βαρώσι”

Στην τηλεφωνική συνομιλία την Παρασκευή μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και του ομολόγου του της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη,αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι δύο πολιτικοί συζήτησαν ενέργειες της «τδβκ» (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος) για να ανοίξει ξανά μέρος της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Αν η Τουρκία δοκίμασε τους S-400 θα υποστεί συνέπειες – Aσυμβίβαστη ενέργεια από σύμμαχο του ΝΑΤΟ “

«Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε βαθιά ανησυχία και σημείωσε ότι μια τέτοια κίνηση ήταν προκλητική και ασυμβίβαστη με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δεν συμβάλει στην επιστροφή στις συνομιλίες για διευθέτηση. Ο κ. Πομπέο προτρέπει την αναστροφή του νέου ανοίγματος και χαιρέτισε τη συνεδρίαση και την προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια στις 9 Οκτωβρίου».

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κυπρίους και ολόκληρη την περιοχή.