• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Πολυτεχνείο – Επεισόδια με μολότοφ σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

 Πολυτεχνείο – Επεισόδια με μολότοφ σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Ομάδα αγνώστων που βρίσκονταν στην «ουρά» της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα, επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν κάνοντας ρίψη δακρυγόνων.

Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, 17.11.2021, ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στους δρόμους της Πάτρας, με περίπου 1500 άτομα να συμμετέχουν. Την πορεία οδηγούσαν εργαζόμενοι διανομείς με τα μηχανάκια τους.

Τα «αίματα» άρχισαν να «ανάβουν» περίπου στις 19.30 το απόγευμα όταν διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα και χτυπούσαν με δοκάρια. Στο ύψος των Δικαστηρίων στην οδό Γούναρη έριξαν δυναμιτάκια. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ παρακολουθούσαν την πορεία με τα ΜΑΤ να βρίσκονται σε απόσταση.

Λίγο αργότερα, έπεσαν και… πέτρες και μολότοφ, με τους αγνώστους να μπαίνουν στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Για μερικά λεπτά η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Πάτρας ήταν αποπνικτική.

Ένταση επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, με ομάδα αντιεξουσιαστών να πετούν βόμβες μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ.

Την ίδια στιγμή, ένα ξεχωριστό γεγονός συνέβη κατά την διάρκεια της πορείας για την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου, επί της οδού Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ένα ασθενοφόρο με αναμμένους τους φάρους χρειάστηκε να διασχίσει τη συγκεκριμένη οδό, όταν συνάντησε ένα μεγάλο μπλοκ της πορείας που βρισκόταν στο οδόστρωμα και κατευθύνονταν προς την Εγνατία.

Αμέσως το πλήθος έκανε στην άκρη και το ασθενοφόρο πέρασε χωρίς καθυστέρηση.