• 15 Απριλίου, 2021

Πολυκαταστήματα: Ποια ανοίγουν και πως λειτουργούν – Ανακοινώσεις για το κοινό

 Πολυκαταστήματα: Ποια ανοίγουν και πως λειτουργούν – Ανακοινώσεις για το κοινό

Η αρμόδια Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΓΓΕΠΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο σε σχέση με το ποια πολυκαταστήματα που βρίσκονται σε περιοχές στο… βαθύ κόκκινο μπορούν να ανεβάσουν ρολά και ποια όχι.

Προς διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με ανακοινώσεις τους εξηγούν πώς ακριβώς επαναλειτουργούν.

Για παράδειγμα, τα IKEA ενημερώνουν τους καταναλωτές πως μπορούν κάνουν τις αγορές τους με click away στα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, Κηφισός & Λάρισα, Ιωάννινα & στα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ σε Καλαμάτα, Ρόδο, Χανιά και Ηράκλειο και με click inside στο κατάστημα ΙΚΕΑ στον Πειραιά και σε όλα τα Κέντρα Παραγγελιών & Παραλαβών (εκτός IKEA Πάτρας). Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης & το Κέντρο Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ Πάτρας παραμένουν, προσωρινά, κλειστά.

Αξιωματούχος EMA: Υπάρχει σύνδεση του εμβολίου AstraZeneca με τις θρομβώσεις

Τα Jumbo λειτουργούν και αυτά με click away και click inside. Οι πελάτες θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, το οποίο ισχύει για ένα άτομο. Τα ραντεβού εντός του καταστήματος δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 30 λεπτά. Κλειστά παραμένουν τα καταστήματα στα Σπάτα, στο Μαρούσι στο Avenue, στο Ιλιον στο Escape Center, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Στα Public οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους είτε με τη μέθοδο του click away είτε με αυτήν του click inside, προγραμματίζοντας τα ραντεβού τους σε επιλεγμένο κατάστημα (εξαιρούνται αυτά που βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πάτρα).