• 20 Ιουνίου, 2021

Πωλούσαν μεταχειρισμένα… self test

 Πωλούσαν μεταχειρισμένα… self test

Εργαζόμενοι σε φαρμακευτική εταιρεία της Ινδονησίας κατηγορούνται ότι… έπλεναν και συσκεύαζαν εκ νέου χρησιμοποιημένα τεστ κοροναϊού που λειτουργούν με ρινικό επίχρισμα, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν σε ανύποπτους ταξιδιώτες.

Πρόκειται για πέντε μέλη του προσωπικού της κρατικής Kimia Farma, που έχουν συλληφθεί, ενώ και η εταιρεία αντιμετωπίζει νομική δίωξη για τις κατηγορίες.

Η αστυνομία πιστεύει ότι έως και 9.000 άτομα ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει τα μεταχειρισμένα ρινικά τεστ, ενώ ταξίδευαν μέσω του αεροδρομίου Kualanamu στο Μεντάν της Βόρειας Σουμάτρα.

Όλοι οι επιβάτες των εγχώριων πτήσεων στην Ινδονησία είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν αρνητικό ράπιντ τεστ, το οποίο πολλές φορές πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο, αμέσως πριν την πτήση.

Τίνος είναι η…πατέντα για τις πατέντες; Πολιτική κόντρα Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Μπάϊντεν που παρασύρει και την Ε.Ε

Πέντε εργαζόμενοι της Kimia Farma, που προμήθευαν το αεροδρόμιο, κατηγορούνται ότι ξέπλεναν τις μπατονέτες από βαμβάκι με οινόπνευμα πριν τις συσκευάσουν εκ νέου – μια παραβίαση των υγειονομικών κανονισμών και της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Η αστυνομία διερευνά αν τα κέρδη από τη φερόμενη απάτη, που εκτιμώνται περίπου στις 104.000€, χρησιμοποιήθηκαν από κάποιον από τους εργαζόμενους, που πρόσφατα έχτισε καινούργιο σπίτι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.