• 5 Δεκεμβρίου, 2021

Politico: Τα νέα hot spot της πανδημίας – Οι χώρες σε δύσκολη θέση και αυτές που ξεπερνούν τον κίνδυνο

 Politico: Τα νέα hot spot της πανδημίας – Οι χώρες σε δύσκολη θέση και αυτές που ξεπερνούν τον κίνδυνο

Αυξητική είναι η τάση των κρουσμάτων κοροναϊού στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως πλέον το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι ηγεσίες των κρατών ανησυχούν και ακόμα και αυτές που είχαν προχωρήσει σε άρση μέτρων τους προηγούμενους μήνες, επαναφέρουν κάποια σε ισχύ με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας, αναφέρει το Politico σε δημοσίευμά του.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης, Χάγιο Ζέεμπ, «ο εμβολιασμός λύνει μονάχα ένα μέρος του προβλήματος και όχι ολόκληρο. Ειδικότερα εξηγεί πως εξασφαλίζει την ανοσία, δεν είναι όμως απόλυτη ασπίδα, αφού φθίνει αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να στραφούν στις ενισχυτικές δόσεις.

Η εμβολιαστική εκστρατεία η λύση για τη διαχείριση πανδημίας
Μάλιστα ανάλυση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ευρώπη δείχνει πως η εμβολιαστική εκστρατεία παραμένει ο κύριος καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στον επιδημιολογικό χάρτη που δημιούργησε το ίδιο το Politico είναι εμφανής η ανισορροπία στην εμβολιαστική κάλυψη αλλά και στα κρούσματα στα κράτης της Ευρώπης.