• 25 Οκτωβρίου, 2020

Ποιος ήταν ο 60χρονος “Απάτσι” που γάζωσαν στην Καλλιθέα

 Ποιος ήταν ο 60χρονος “Απάτσι” που γάζωσαν στην Καλλιθέα

Ο Ευάγγελος Πάλλης, γνωστό με το προσωνύμιο «Απάτσι» έπεσε νεκρός τα ξημερώματα στην Καλλιθέα από σφαίρες αγνώστων στον πιο κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας, στη Θησεώς. Τον 60χρονο βρήκαν αιμόφυρτο πολίτες που ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε δεχθεί τρεις σφαίρες. Στην περιοχή της εκτέλεσης έχει μεταβεί κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών.

Εκτέλεση εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Δολοφόνησαν τον Ευάγγελο Πάλλη

Ο Ευάγγελος Πάλλης, στα χρόνια της παρανομίας του, είχε εκτίσει ποινή ισοβίων για δύο δολοφονίες, το 1995 και το 2002, ενός ιδιοκτήτη αλόγων και ενός επιχειρηματία αντίστοιχα, έπειτα από εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Στάση του στις εξεγέρσεις στα Τρίκαλα και στο Μαλανδρίνο, αλλεπάλληλες μεταγωγές του για πειθαρχικά παραπτώματα καθώς και για τη συμμετοχή του στην πολυήμερη απεργία πείνας των κρατουμένων τον Νοέμβριο του 2008 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής.

Η δίκη του στη Λάρισα για την ενεργό συμμετοχή του στην εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων το 2007 οδήγησε σε οδομαχίες αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας, μόλις έγινε γνωστή η νέα καταδίκη του, σε τρία χρόνια φυλάκισης.