• 27 Νοεμβρίου, 2021

Ποιοι βουλευτές επιχείρησαν να συγκαλύψουν το λάθος Καλογιάννη – Διάλογοι σοκ που ευτελίζουν τη Βουλή (vid)

 Ποιοι βουλευτές επιχείρησαν να συγκαλύψουν το λάθος Καλογιάννη – Διάλογοι σοκ που ευτελίζουν τη Βουλή (vid)

Όπως έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο Σταύρος Καλογιάννης, έριξε στην κάλπη ψηφοδέλτιο άνευ φακέλου. Στο βίντεο έχει καταγραφεί η έκδηλη αναστάτωση από το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο θα ληφθεί ως άκυρο στην καταμέτρηση και η προσπάθεια να «διορθωθεί το λάθος».

Ψηφοφορία παρωδία στη Βουλή – Σφοδρές αντιδράσεις από το άνοιγμα της κάλπης πριν λήξει η ψηφοφορία – ΣΥΡΙΖΑ: Άκυρη η διαδικασία (βίντεο)

Τότε ακούγονται οι εξής διάλογοι:

Λίγο πριν το ρίξει, στην κάλπη, ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Μελάς ακούγεται να του λέει “όχι, όχι”… Όμως, δεν τον πρόλαβε…..

Κατόπιν το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Αρβανιτίδης είπε: «Δεν θα το καταλάβουν».

Και αμέσως μετά ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου: «Δεν βγήκε φωτογραφία ότι ψήφισε».

Όλα αυτά συνέβησαν ενώπιον του προέδρου της Βουλής Κωσνταντίνου Τασούλα ο οποίος όπως ανακοίνωσε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος αποδέχτηκε τον τρόπου που αντιμετώπισε το θέμα η εφορευτική επιτροπή.

AKOYΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού ανέγνωσε την επιστολή της γραμματέως του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, και το πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής, επισήμανε ότι:

Τασούλας για το ψηφοδέλτιο Καλογιάννη: Κυριάρχησε η προστασία της μυστικότητας της ψήφου

«Όντως υπήρξε ένα ζήτημα το οποίο αμέσως, τη στιγμή που δημιουργήθηκε, διαπιστώθηκε από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Τα οποία μέλη της εφορευτικής, τη στιγμή που έπεφτε το ψηφοδέλτιο του κ. Καλογιάννη, τον απέτρεπαν ματαίως, αλλά δεν πρόλαβε να το σταματήσει. Το κυρίαρχο στοιχείο αυτής της ψηφοφορίας, το οποίο και εφρόντισαν να τηρηθεί τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, είναι η μυστικότητά της. Εφόσον ο συνάδελφος ψήφιζε χωρίς φάκελο, διακινδύνευε, παραβιαζόταν η μυστικότητα της ψήφου του. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν έπρεπε να αποφασιστεί ποια θα είναι η τύχη αυτού του διπλωμένου ψηφοδέλτιου. Εκ του αποτελέσματος απεδείχθη ότι ο κ. Καλογιάννης ψήφισε τελικά μυστικά, κανείς δεν ξέρει τι ψήφισε. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έχει 175 «ναι» καθιστά ούτως ή άλλως περαιτέρω αλυσιτελή την αιτίαση του ΣΥΡΙΖΑ, περί ακυρότητας της όλης διαδικασίας. Θα μου πείτε, ‘ήταν η διαδικασία όπως θα τη θέλατε να είναι’; Δεν λέω αυτό, αλλά δεν θα ήθελα επ ουδενί, όπως δεν θα ήθελαν και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να υπάρξει παραβίαση της μυστικότητας με όποια τυχόν νομική επίπτωση είχε αυτή η παραβίαση, η οποία και πάλι θα εγείρετο στο τέλος της καταμέτρησης. Εκείνη τη στιγμή κυριάρχησε η προστασία της μυστικότητας της ψήφου και η οποία προστατεύτηκε αποτελεσματικά. Δεν υπήρξε λαθροχειρία. Λαθροχειρία θα ήταν η αφαίρεση της ψήφου και η μη ψηφοφορία εκ μέρους του συναδέλφου βουλευτή. Δεν αφαιρέθηκε ψηφοδέλτιο. Προστατεύτηκε ψηφοδέλτιο με τον φάκελό του, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αιτιάσεως για τον βασικό πυρήνα τέτοιων ψηφοφοριών, που πρέπει να προστατεύουμε, και που είναι η μυστικότητα».