• 29 Νοεμβρίου, 2021

Ποιοι εμβολιασμένοι νοσηλεύονται – Τα ποσοστά με τους ανεμβολίαστους

 Ποιοι εμβολιασμένοι νοσηλεύονται – Τα ποσοστά με τους ανεμβολίαστους

«Είναι πολύ σημαντικό πως “45 με 50.000 κάθε μέρα κάνουν 3η δόση και το επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό αριθμό ανθρώπων που θα μπουν στην τρίτη δόση”, δήλωσε ο καθηγητης Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης σημειώνοντας πως “από τους νοσηλευόμενους που έχουμε δεν υπάρχει κανένας που να έχει εμβολιαστεί με την 3η δόση”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως “η δεύτερη μέση δόση όσων έχουν εμβολιαστεί και νοσηλεύονται είναι κοντά στον Μάρτιο, δηλαδή υπάρχει χρονικό διάστημα 7-8 μήνες”.

Μητσοτάκης: Έκτακτο επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία

Ο κ. Λουκίδης τόνισε πως “δεν είναι ακάλυπτος εντελώς ο εμβολιασμένος με δεύτερη δόση, διαδράμουν δύσκολη πορεία οι περισσότεροι αλλά βγαίνουν από το νοσοκομείο”. 

“Πάνω από 60 οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται και με υποκείμενα. Πεθαίνουν εμβολιασμένοι κυρίως μεγάλης ηλικίας όταν έχει παρέλθει το εξάμηνο με υποκείμενα που σχετίζονται πολύ με την άμυνα τους” εξήγησε. 

Το ποσοστό, σημείωσε, είναι 75% ανεμβολίαστοι – 25% εμβολιασμένοι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες COVID. 82% – 18% σε ΜΕΘ COVID. “Οι υγειονομικοί πρέπει να κάνουν σελφ τεστ ερχόμαστε σε επαφή με ασθενείς” τόνισε ο Στέλιος Λουκίδης. 

Επιπλέον, ανέφερε πως “σε μέρη με ιδιαίτερο συγχρωτισμό, όπως στα σουπερμάρκετ, πρέπει να υπάρξει υψηλότερη προστασία και καλή εφαρμογή της μάσκας”.