• 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Ποινή-ΣΟΚ στον Άρη: Απαγόρευση μεταγραφών από τη ΦΙΦΑ – Στο CAS οι Θεσσαλονικείς

 Ποινή-ΣΟΚ στον Άρη: Απαγόρευση μεταγραφών από τη ΦΙΦΑ – Στο CAS οι Θεσσαλονικείς

Βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΦΙΦΑ επέβαλλε στην ΠΑΕ Άρης απαγόρευση μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους!

Ποινή – σοκ για τον Άρη από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της ΦΙΦΑ, που επέβαλε στον Άρη ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους, ουσιαστικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!

Η ΦΙΦΑ έκρινε ότι καταστρατήγησε τους κανονισμούς και δεν σεβάστηκε τις υποχρεώσεις που είχε σε ανοικτές υποθέσεις χρεών στα προηγούμενα έτη και ως εκ τούτου του απαγορεύει τόσο να αγοράσει, όσο και να πουλήσει παίκτες (να εγγράψει νέους παίκτες ουσιαστικά, αρά ούτε να ανανεώσει συμβόλαια που λήγουν ούτε να πάρει δανεικούς) τόσο σε επίπεδο πρώτης ομάδας, όσο και σε επίπεδο νέων, για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους!

Πέτρα του σκανδάλου είναι το δελτίο του Φιορίν Ντουρμισάι, τον οποίο ο Άρης απέκτησε τον Ιανουάριο. Η ΦΙΦΑ έκρινε ότι ο Άρης δεν είχε δικαίωμα να κάνει αυτή την προσθήκη, αφού εις βάρος του εκκρεμούσαν υποθέσεις με παίκτες που ζητούσαν χρήματα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία οφείλονταν σε αυτούς από την ΠΑΕ με το προηγούμενο ΑΦΜ και ως εκ τούτου τον τιμώρησε με απαγόρευση μεταγραφών ουσιαστικά μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Σοβαρό πρόβλημα έχει και η ΕΠΟ, αφού η FIFA επέβαλλε πρόστιμο 500,000 ευρώ στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία παρότι είχε ενημερωθεί για την υπόθεση, εντούτοις επικύρωσε την μεταγραφή του υψηλόσωμου φορ στους κιτρινόμαυρους.

Ο Άρης λογικά θα προσφύγει στο CAS για να μειώσει ή να εξαφανίσει την ποινή και αν δεν δικαιωθεί το πρόβλημα θα είναι τεράστιο, αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν αυτό το καλοκαίρι διψήφιο αριθμό συμβολαίων που λήγουν (τα οποία δεν θα μπορούν να ανανεώσουν), ενώ ήδη έχουν χάσει τον Φραν Βέλεθ, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό!

“Θα προσφύγουμε στο CAS για να δικαιωθούμε”

Η πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ Αρης, αναφέρει πως η ποινή ήταν αναμενόμενη με τους Κιτρινόμαυρους να υποστηρίζουν πως θα προσφύγουν στο CAS για να δικαιωθούν και να εξαφανίσουν την ποινή που τους επέβαλλε η FIFA.

Πηγή: sdna.gr