• 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ποινές για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην Αίγυπτο

 Ποινές για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην Αίγυπτο

Αυστηρά μέτρα λαμβάνει η Αίγυπτος για όσους επιχειρήσουν να αισχροκερδήσουν με οποιονδήποτε τρόπο, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν προϊόντα, ειδικά αυτά που σχετίζονται με την προστασία τους από τον κοροναϊό.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εφοδιασμού της χώρας Άλι Αλ Μοσέλχι, τονίζοντας πως η Αίγυπτος, με όλα τα όπλα του νόμου και των ελεγκτικών υπηρεσιών που διαθέτει, θα αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο και θα τιμωρήσει με αυστηρές ποινές όποιον επιχειρήσει υπερτιμολόγηση προϊόντων ή τυχόν προβεί σε απόκρυψη αγαθών με στόχο το παράνομο κέρδος.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός τόνισε τη σημασία της άμεσης εφαρμογής αυστηρών μέτρων σχετικά με τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με απορρυπαντικά, αντισηπτικά, είδη προστασίας και είδη υγιεινής. Και επισημαίνει ότι, εάν διαπιστωθούν παραβάσεις, τα προϊόντα θα κατάσχονται, η άδεια της εταιρείας θα αποσύρεται και θα επιβάλλονται κυρώσεις στους παραβάτες, με τους δράστες να οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Τέλος, ο Υπουργός Εφοδιασμού κάλεσε όλους τους εμπόρους, τους κατασκευαστές και τους διανομείς να συμμορφώνονται με τους νόμους και τις αποφάσεις που ρυθμίζουν τις αγορές εσωτερικού εμπορίου και να αποφεύγουν τη σκόπιμη και μη επιτρεπόμενη αύξηση των τιμών και την εκμετάλλευση των πολιτών.