Ποια σχολεία ΔΕΝ θα λειτουργήσουν στην Αττική

 Ποια σχολεία ΔΕΝ θα λειτουργήσουν στην Αττική

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία της Αττικής σήμερα, με δύο εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν για δια ζώσης μαθήματα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών, καθώς οι ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα προσβασιμότητας, ενώ στο Δήμο Ωρωπού τα σχολεία στο Καπανδρίτι, στο Πολυδένδρι, στις Αφίδνες, στη Μαλακάσα, στον Αυλώνα και στον Κάλαμο (εκτός από αυτά της περιοχής των Αγίων Αποστόλων) θα λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί λόγω παγετού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι: «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αύριο όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, προκειμένου τα παιδιά μας να επανέλθουν απρόσκοπτα στα μαθήματά τους, εκτός από τις περιπτώσεις όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός δημιουργούν προβλήματα προσβασιμότητας».

Υπενθυμίζεται πως ξεκινά νέος γύρος διάθεσης των δωρεάν self test για τα σχολεία από τη Δευτέρα 14/3.

Συνολικά πέντε self test θα μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί από αύριο έως και την Πέμπτη 17/3, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022.

Την περασμένη εβδομάδα άνοιξε η συζήτηση για να «χαλαρώσει» και το μέτρο των υποχρεωτικών self test στα σχολεία. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το ζήτημα θα τεθεί στη συνεδρίαση που θα έχουν οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα.

Χρήστος Σταθόπουλος